Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek dönemi hakkında bir suç duyurusu daha

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek dönemi hakkında bir suç duyurusu daha

Gazeteci İsmail Saymaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Melih Gökçek dönemi hakkında "suç örgütüne yardım etme" ve "terörizmin finansmanı" suçlamalarıyla şikayetçi olduğunu duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Melih Gökçek dönemi hakkında bir suç duyurusunda daha bulundu. 

Suç duyurusuyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yapan gazeteci İsmail Saymaz, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, 17-25 Aralık'tan sonra STV'ye 240 bin, Kanaltürk'e 81 bin, S Haber'e 36 bin TL ve Bugün TV'ye 18 bin TL olmak üzere toplam 375 bin TL ödeme yapıldığı gerekçesiyle Melih Gökçek ve üç yönetici hakkında "terörün finansmanı" suçundan şikayetçi oldu." ifadelerini kullandı.

"FETÖ KANALLARINA KAYNAK AKTARILDI"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na belediye teftiş kurulunun verdiği raporda, Atatürk Orman Çiftliği ve Tema Park tanıtım filmlerinin, hükümetin FETÖ ile mücadelede “milat” kabul ettiği 17-25 Aralık operasyonlarının ardından Kanaltürk, Bugün, Samanyolu ve STV Haber televizyonlarında yayınlanmasının sağlandığı belirtilerek bu sayede FETÖ’ye kaynak aktarıldığı savunuldu.

Belediye, bu isimlerin “Suç örgütüne yardım etme”, “Terörizmin finansmanı” ve “Görevi Kötüye kullanma” suçlarını işlediğini öne sürdü.

Söz konusu televizyon kanallarına FETÖ’yle mücadele kapsamında önce el konulmuş kanallar bir süre sonra kapatılmıştı.

Suç duyurusu dilekçesinde söz konusu kanallar için “Fetullahçı Terör Örgütü’nün medya ayağı” denildi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN "48 MİLYON TL'LİK ZARAR" RAPORU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek dönemi hakkında bir suç duyurusu daha - Resim : 1

Melih Gökçek Ankara Büyükşehir Belediyesi