Anadolu Üniversitesi, öğrencilerini Venedik Bienali'ne gönderiyor

Anadolu Üniversitesi, öğrencilerini Venedik Bienali'ne gönderiyor

Anadolu Üniversitesi 2020-2021 eğitim-öğretim yılında aday öğrencilere birçok farklı kategoride karşılıksız burs olanağı sunuyor. 

Öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları’ndan hem Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puan türlerinden elde edilen 2020 YKS yerleştirme puanı sıralamasına göre hem de Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarındaki başarı sıralamalarına göre yararlanabiliyor. 

Karşılıksız olarak sunulacak olan burs olanakları, bir yıllık İngilizce hazırlık programıyla dört yıllık lisans eğitimi süresini de kapsıyor. 

Beş kıtaya eğitim hizmeti sunan Türkiye’nin global kampüsü Anadolu Üniversitesi, çeşitli başlıklarda birbirinden farklı ve özel burs olanakları ile bu yıl da üniversite adaylarının tercihlerinde, ilk sıralarda yer almayı hedefliyor.

“Anadolu Üstün Başarı Bursu”, “Anadolu Başarı Bursu”, “Anadolu Destek Bursu” ve “Anadolu Sanata Destek Bursu” (Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuarı) başlıklarında ve üniversite öğrencileri için ilk olma özelliği de taşıyan burslar, üstün teknolojik altyapısıyla öğrenme, araştırma ve uygulama olanaklarının yanında Anadolu Üniversiteli olmak için bu yıl adaylara çok daha fazla neden sunuyor.

Üniversite, “Anadolu Üstün Başarı Bursu”, “Anadolu Başarı Bursu” ve “Anadolu Destek Bursu” ile öğrencilerine Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puan türlerinden elde edilen 2020 YKS yerleştirme puanı sıralamasına göre, Anadolu Üniversitesi Rezidansı’nda eğitim hayatı boyunca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz kafeterya hizmetlerinden yararlanma ve maddi katkı gibi burs olanakları sağlıyor.

Bünyesinde çok çeşitli fakülte ve bölümün yer aldığı Anadolu Üniversitesi, “Anadolu Sanata Destek” bursları kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı’na yerleşen öğrencilerine özel yetenek sınavındaki başarı sıralamasına göre, yurtdışında düzenlenen seçkin sanat organizasyonlarına katılım desteği sunuyor.

Bu kapsamda Sanata Destek Bursları ile öğrenciler, Venedik Bienali’ne, Edinburgh Uluslararası Tiyatro Festivali’ne, Berlin Filarmoni Orkestrası Konseri’ne, World Music Konferansı’na ya da İtalya’da düzenlenen Çalgı Yapım Sempozyumu’na katılabilecekler.

Anadolu Üniversitesi, Sanata Destek Bursları kapsamında öğrencilere ayrıca, ücretsiz kafeterya hizmetlerinden yararlanma ve maddi katkı gibi olanaklar da sunuyor. 

Öğrenciler, birbirinden farklı ve özel bursların koşulları ve içeriklerine www.anadolu.edu.tr adresinden erişilebilecekler.

Kaynak: Haber Global TV

anadolu üniversitesi