Amatör balıkçıların korkulu rüyası Muğla'da oltaya takıldı!

MUĞLA / DHA
Muğla Gündem haberleri

Muğla'nın Gökova Körfezi'nde balıkçı Ozan Terzioğlu, oltayla 1 metre boyunda saldırganlığı ve bıçak gibi keskin dişleriyle bilinen bir balık türü olan müren yakaladı.

Muğla'nın Ula ilçesinin Kızılyaka mahallesinde yaşayan Ozan Terzioğlu, sabah saatlerinde Gökova Körfezi'nde teknesiyle balık avına çıktı.

Bir süre sonra oltasında bir ağırlık hissedip çekmeye başlayan ve 1 metre uzunluğunda müren yakaladığını fark eden Terzioğlu, o anları cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydetti.

Terzioğlu, derisi pulsuz, parlak, esmerimsi ve çok benekli, göğüs yüzgeci olmayan, sırt yüzgeci başından kuyruğuna kadar uzanan, kanı ve ısırığı zehirli bir balık türü olan müreni tekrar denize geri bıraktı.

Amatör balıkçıların korkulu rüyası Muğla'da oltaya takıldı! - Resim : 1

MÜREN BALIĞI HAKKINDA

Müren balığı, kemikli balıklar sınıfına giren bir deniz canlısıdır. Görünümü yılana benzeyen bu balığın, aslında yılanlarla akrabalığı yoktur. Yalnızca geceleri aktif olan müren balığı, yırtıcı bir balık türüdür. Müren balığının birçok türü, tropik ve subtropik denizlerde yaşar. Bazı türleri tatlı suda yaşar ve üremek için deniz göç eder. Müren balığı, pulsuz bir deriye sahiptir. Genellikle esmer renkli olup çok benekli bir yapıdadır. Müren balığı ortalama 1,5-3 metre boya sahiptir. Uzun üst çeneleri vardır. Bu balıklar, yengeç, ahtapot, küçük balıklar ve çeşitli yumuşakçalar ile beslenir. Müren balığı, ülkemizde Marmara, Karadeniz ve Ege'de nadiren görülen bir balık türüdür. Kaya kovuklarında ve denizlerin 45 metre derinliklerinde yaşar. Muraena Helena türü müren balığı, Akdeniz kıyılarında yaşar. 

Müren balığının zehirli olduğu düşünülse de, aslında zehirli değildir. Ancak avlanması çok zor ve tehlikeli olduğu için, halk arasında fazla tercih edilmez. Eti lezzetli olsa da, tahrik edildiğinde çok saldırganlaşır ve etrafındaki her şeyi ısırabilir. Yakalama esnasında insanları ısırma riski olduğu için, özellikle amatör balıkçıların uzak durması gereken bir balık türüdür.