Altun: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Orhan Pamuk'a yönelik değil

Altun: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Orhan Pamuk'a yönelik değil

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın"Türkiye'den teröriste ödül vermişlerdir" ifadelerine ilişkin sözlerinin Orhan Pamuk'a yönelik olmadığını belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü konuşmasında yer alan "Türkiye'den teröriste ödül vermişlerdir" şeklindeki ifadeleri herhangi bir şekilde sayın Orhan Pamuk'a yönelik değildir.Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanı ideolojik yaklaşımları ve terör faaliyetleri bilindiği halde Nobel'e aday gösterilen ya da farklı uluslararası örgütlerce ödüllendirilen isimleri kastetmiştir.Cumhurbaşkanımız burada esasen Avrupalı kurum ve kuruluşların ideolojik yaklaşımlara dayanan ödül sistemlerini eleştirmiş, ırkçılığı ve terörizmi ödüllendiren iki yüzlülüğe vurgu yapmıştır" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Küresel barış ve istikrarı tehdit eden bu meselenin en büyük sorumluları, İslam nefretini bir oy aracı olarak kullanan siyasetçiler, nefret söylemini ifade özgürlüğü adı altında normalleştiren medya ve mevcut yapılarıyla günümüz sorunlarına çözüm getiremeyen uluslararası örgütlerdir. Komşumuz Suriye'deki milyonlarca insanın feryadını 9 yıldır duymazdan gelen uluslararası toplum, bu suskunluğuyla en büyük darbeyi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde yer alan değerlere vurmuştur. 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bosna Hersek'te yaşanan soykırımı inkar eden ve savaş suçlularını savunan ırkçı bir şahsa verilmesi, insan hakları ihlallerinin ödüllendirilmesinden başka hiçbir anlam taşıyamayacaktır."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Orhan Pamuk cumhurbaşkanı erdoğan