Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyenler dikkat! 'Fırsat Kartı' dönemi başlıyor

Dünya haberleri Almanya
Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyenler dikkat! 'Fırsat Kartı' dönemi başlıyor

Almanya işçi alımı yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Nitelikli işçi alımı ile iç dinamiklerindeki sürdürülebilirliği sağlamak isteyen Almanya, göç yasası ile pek çok göçmeni ülkeye kabul edecek.

Almanya Fırsat Kartı (Chancenkarte) puanlama sistemi, Avrupa Birliği vatandaşı olmayan biri olarak çalışmak için Almanya'ya göç edip edemeyeceğinizi belirleyen kriterler bütünüdür. Yeni puan sistemi, yurt dışından vasıflı işçilerin istihdamını kolaylaştırmayı ve bu kişilerin Alman işgücü piyasasına entegrasyonunu teşvik etmeyi amaçlayan kapsamlı bir Alman göçmenlik yasası reformunun bir parçası olarak geliştirildi.

FIRSAT KARTI PUANLAMASI İÇİN 4 KRİTER

Fırsat Kartı puanlama sisteminde değerlendirilecek adayların aşağıdaki kriterlerden en az 3’ünü yerine getirmesi beklenmektedir.

*Almanya’da denkliği olan bir lisans veya mesleki eğitim diploması

*35 yaşından genç olmak

*En az 3 yıllık mesleki deneyim

*Almanca bilmek veya daha önce Almanya'da kalmış olmak

Başvuru şartlarından en az üçünü karşılıyor ve puan sistemi çerçevesinde en az 6 puan elde ediyorsanız Fırsat Kartı alarak Almanya’ya gitme şansınız bulunuyor. Ancak yeterli puanı elde edenlerin Almanya’dan Fırsat kartı alma garantisi olmadığını hatırlatmak gerekir. Bu 4 şarta ek olarak yeni puan sisteminde, Almanya’da bir sponsorun veya konutun mevcudiyeti ya da Alman işgücü piyasasındaki belirli mesleklere olan talep gibi faktörler de rol oynayacaktır.

FIRSAT KARTI NE ZAMAN BAŞVURUYA AÇILACAK?

Almanya işçi alımı başvurusunun önümüzdeki aylarda erişime açılması bekleniyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Gündem haberleri Dünya haberleri fırsat kartı