Almanya’dan vize reddi alanlar dikkat! Bu haberi çok iyi okuyun

Gündem haberleri Almanya Schengen vizesi
Almanya’dan vize reddi alanlar dikkat! Bu haberi çok iyi okuyun

Almanya Türk Toplumu eski Genel Başkanı Kenan Kolat, “Çifte Vatandaşlık”, “Nitelikli Eleman” ve Almanya’da özellikle son dönemde “göç” konusunda çıkan yasalara ilişkin dikkat çeken bilgiler verdi. Kolay vize reddiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde konuyla ilgili bir sunum yapan Kenan Kolat, Almanya’nın göçü kolaylaştırdığını söyledi.

ALMANYA VİZE VERMİYOR MU ?

“Almanya’ya gelebilmeyi sağlamak için olabildiğince yeni olanaklar yarattı Almanya” derken, bu durumun Almanya’nın çıkarına olduğunu söyledi.

“Almanya vize vermiyor” sözünün doğru olmadığını belirten Kolat, “Almanya şu anda Türkiye’den yüzde 17 oranında vizeleri reddediyor” dedi. Turistik vizeye başvuran kişinin zaten “geçici” olmak kaydıyla ülkeye geldiğini söyleyen Kolat, ancak başvuru yapan kişinin bekar olması, eğitiminin ve işinin olmaması doğal olarak vizeden “ret” almasına neden olduğunu belirtti. Almanya’nın, kalifiye insan aradığını ifade eden Kolat, bu yüzden kalifiye olan kişilerin kalifiye yasasına başvurarak Almanya’ya gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Kolat ayrıca, meslek eğitimi ile Almanya’ya gelmek isteyenler için güvenilir siteleri de paylaştı. Kolat, ücretli siteleri de hatırlatarak uyarılarda da bulundu.

“Genişletilmiş Kalifiye Eleman Yasası” 18 Ağustos 2023 tarihinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından imzalanmıştı. Öte yandan, hükümet çifte vatandaşlık yasa tasarısını kabul ederek Federal Meclis’e göndermişti.

Kaynak: Artı49

Kaynak: Haber Global TV

Almanya Dünya haberleri ekonomi haberleri son dakika Schengen