Almanya'da çalışmak isteyenler için öneriler: Olmazsa olmazlar var
Danışmanlık şirketi LingoZet Almanya’da çalışmak isteyen adaylar için önerilerde bulundu.
Konuyla ilgili konuşan LingoZet Kurucusu ve Yöneticisi Zehra Şentürk Yavuz, “Söz konusu gelişmeler, Almanya’nın iş gücü piyasasında dışa bağımlı hale geldiğini ortaya koyuyor. Öyle ki yılda yaklaşık 288 bin vasıflı yabancı işçi istihdamı olmadan, Alman iş gücü büyüklüğü 2040'ta yaklaşık 46,4 milyondan 41,9 milyona düşme riski taşıyor. Türkiye ve Almanya arasında işgücü köprüsü kuran bir organizasyon olarak biz de kariyerine Almanya’da devam etmek isteyenlere yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
Almanya’da Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden yaklaşık 2,8 milyon kişinin çalıştığını ve halihazırda 700 bin civarı açık pozisyon bulunduğunu belirten LingoZet Kurucusu ve Yöneticisi Zehra Şentürk Yavuz, “Almanya Federal Ekonomi Bakanlığı’na göre 801 meslek grubunun 352’sinde nitelikli iş gücü açığı bulunuyor. Nitelikli İş Gücü Göç Yasası gibi politikalarla nitelikli çalışanların ülkeye gelmesi kolaylaştırılsa da, özellikle inşaat, sağlık, endüstriyel üretim gibi sektörlerde hâlâ ciddi bir işgücü eksikliği söz konusu” dedi.
"DİL BECERİLERİNİ GELİŞTİRMELİ"
LingoZet Kurucusu ve Yöneticisi Zehra Şentürk Yavuz, “Almanya’da çalışmak isteyen adaylar, Nitelikli İş Gücü Göç Yasası kriterlerine uygunluklarını değerlendirmeli, mesleki niteliklerini kontrol etmeli, Almanca dil becerilerini geliştirmeli ve başvuru belgelerini Alman standartlarına uygun şekilde hazırlamalı. Özellikle sağlık ve eğitim gibi yasayla düzenlenmiş mesleklerde denklik zorunluyken, diğer meslekler için de denklik işlemleri büyük önem taşıyor” dedi.