Ali Rıza Yıldırım kimdir?

HABER MERKEZİ
Kimdir Gündem haberleri
Ali Rıza Yıldırım kimdir?

Yıldırımlar Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım, dün sosyal medyada yüksek bir hızla yayılan videosuyla gündem konusu olmuş durumda. Peki, Ali Rıza Yıldırım kimdir, nereli ve ne iş yapar? İşte merak edilen tüm detaylar.

Çalışanlarının maaş ve isteklerine sert tepki veren Ali Rıza Yıldırım, "Yarın herkesi kapının önüne koyarım" ifadeleriyle kısa bir süre içerisinde gündem haberleri içerisinde kendisine yer bulan Yıldırımlar Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım araştırılıyor. Peki, Yıldırımlar Holding sahibi Ali Rıza Yıldırım kimdir, nereli ve ne iş yapıyor? İşte tüm ayrıntılar.

ALİ RIZA YILDIRIM KİMDİR?

YILDIRIM Şirketler Grubu’nun sanayi ve ticaret faaliyetlerini oluşturan temel girişimlerin öncüsü olan Ali Rıza YILDIRIM, çalışma hayatına 1970 yılında başlamıştır. İş dünyasındaki 55 yıllık deneyimiyle, YILDIRIM Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

29 Mayıs 1957 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelen Ali Rıza YILDIRIM, babası Garip YILDIRIM’ın 1963 yılında Samsun’da kurduğu, inşaat malzemeleri ticareti yapan "Garip YILDIRIM ve Oğulları" firması sayesinde, erken yaşlarda iş hayatıyla tanışmıştır. Kariyerinin ilk döneminde satış ve pazarlama alanına odaklanmış, YILDIRIM ailesinin en büyük oğlu olarak üstlendiği girişimcilik ile firmanın faaliyetlerinin büyümesinden ve çeşitlenmesinden sorumlu olmuştur.

ALİ RIZA YILDIRIM NEDEN GÜNDEM OLDU?

Elazığ'da Yıldırımlar Holding'in şirketi Eti Krom'un işçilerinin talepleri dinlemek üzere gelen Ali Rıza Yıldırım, "Yarın herkesi kapının önüne koyarım. İş sizin işiniz. Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın. Cevap verme bana. Ben sana söz hakkı verince konuşacaksın. Ben burayı sıfır yaparım, yarında kapıya kilidi vururum. Burası devlette kilitliydi. Para da kazanmıyordu para da kaybetmiyordu. Ben burayı aldım, bu hale getirdim." şeklinde konuştu.