Ali Babacan: Masa içinden ortak aday işimizi kolaylaştırır

Altılı Masa Ali Babacan Ahmet Davutoğlu
Ali Babacan: Masa içinden ortak aday işimizi kolaylaştırır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun son günlerde tartışılan "6'lı masa Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacak" sözleri ile ortak adayın kim olacağına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24’ten Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun tartışılan sözlerine ilişkin değerlendirmeler yapan Babacan, "Bir eşgüdüm komisyonu gibi bir şey olsun, genel başkanlardan oluşan. Bir de genel başkanlar, fiilen icranın içinde olsun, cumhurbaşkanı yardımcısı olarak, böyle bir fikir vardı. İkisinin de artıları ve eksileri var. İkinci modele daha yakın bir mutabakat var. Geçiş sürecinin yol haritasında anayasaya uygunluk çok önemli. Vesayet gibi bir yapıyı da oluşturmamak çok önemli. Kimsenin bizi hukuk dışı hareketle suçlamaması lazım" dedi.

"MASA İÇİNDEN ORTAK ADAY İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRIR"

Babacan'ın ortak adayla ilgili sözleri de dikkat çekti:

"Yüzde 95 oranında mutabık kaldığımız taslak var. Ama bizim ortak adayımız eğer dışarıdan gelirse diyebilir ki "eğitimle ilgili şu cümle var, anlamadım" derse biz anlatırız. Masa içinden ortak aday olursa, zaten sürecin içinde, işimiz o zaman kolaylaşır. Dışardan adayın da metin için rızasını almamız, onun da süreci sahiplenmesi, benimsemesi önemli."

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Halk TV'de konuşan Davutoğlu, 6 liderin konumunu dün gerçekleştirilen toplantı ile netleştirdiklerini söyleyerek Davutoğlu “Alınacak roller tek tek spesifik roller değil ama ortak süreç ve imza yetkisi ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olacağı bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içerden veya dışardan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip şekilde bulunacaklar. Bu büyük bir teminattır. Geçiş sürecini tamamladık. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun şunu bilecek; genel başkanlar her stratejik kararda Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacak” demişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Ali Babacan 6'lı masanın adayı Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi