Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'IMF' yanıtı

Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'IMF' yanıtı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisini IMF üzerinden eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt vererek "Sayın Cumhurbaşkanı'nın tespitine katılıyorum. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'IMF' eleştirisine resmi Twitter hesabından cevap verdi.

"Ekonomi hepimizin sorunu. Ders vermiyoruz; ülkemiz düze çıksın diye çözüm önerileri sunuyoruz." diyen Babacan "Sayın Cumhurbaşkanı'nın tespitine katılıyorum. Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF'ye borç verebilecek güçteydi. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan, IMF'ye olan borcun sıfırlandığı ana dair AA'nın videosunu paylaşarak "Türkiye tam 19 yıldan sonra ilk defa, 14 Mayıs 2013 tarihinde, son taksitini ödeyerek IMF’ye olan borcunu sıfırladı." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kabine Toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"2013 Mayıs'ında sıfırladık. Türkiye'nin şu anda IMF'ye borcu yok ama birileri de avucunu ovuşturuyor, ana muhalefet partisi. 'IMF'ye gidecekmişiz, bir şeyler isteyecekmişiz.' Boşuna avucunuzu ovuşturmayın, biz o kapıları kapadık. IMF, bizden 5 milyar dolar borç istedi. O zaman ekonomiye bakan zat, geldi bana 'Sayın Başbakanım verelim mi bu borcu?' dedi. 'Verin, bugün borç alan, yarın talimat alır.' dedim. Şimdi parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor. Önce bunları herkesin görmesi lazım."

Kaynak: Haber Global TV

Ali Babacan cumhurbaşkanı erdoğan IMF