Ali Babacan: 2002'de bakan olduğumu televizyondan öğrendim

Ali Babacan: 2002'de bakan olduğumu televizyondan öğrendim

Siyasete nasıl girdiğini DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2002 Kasım hükümetinde bakan olduğunu televizyondan öğrendiğini söyledi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Armağan Çağlayan'ın Gör Beni programında konuştu. Babacan, siyasete neden geri döndüğünü anlattı. Türkiye'de işlerin kötüye gitmesinden dolayı siyasete geri döndüğünü belirten Babacan "Toplumdaki ümitsizliği gördük ve bunun üzerine yeni bir siyasi parti kurmaya karar verdik" dedi.

ALİ BABACAN SİYASETE NASIL ADIM ATTI? 

"Çocukluğunuzdan beri aklınızda siyasetçi olmak var mıydı?" sorusuna yanıt veren Babacan "Hiç yoktu. Bizim ailede hiç yok siyaset. Biz hep ticaretle uğraşan bir aile olduk. Ta ki ben 2001'de siyasete adım atana kadar" dedi.

28 Şubat sürecine değinen Babacan "Teklif üzerine siyasete katılmaya karar verdim. Hatta 2 defa olumsuz yanıt verdim" diye konuştu.

"TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM"

3. görüşmede teklife olumlu yanıt verdiğini belirten Babacan "Başta hiçbir pazarlık olmadı. Ve ben bakan olduğumu televizyondan öğrendim açıkçası. Bir ramazan günü, iş yerimizde arkadaşlarımızla iftar yaparken, arkadaşlardan biri 'Kabine açıklanıyor' dedi. Baktım ismim orada bakanlar arasında okundu. Ondan sonra genel merkeze gittim. Sordum 'nasıl olacak' bu iş diye. Onlar da 'Yaparsın yaparsın' dediler. Öyle başladı" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan Deva partisi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan