Gülay Uygun'un ölümüyle ilgili neler biliniyor?

Gülay Uygun'un ölümüyle ilgili neler biliniyor?

Aleyna Çakır'ı öldürdüğü iddia edilen Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun boş bir arazide ölü bulundu. Gülay Uygun'un olayın intihar olduğunu iddia etti. Peki Türkiye'nin konuştuğu olayla ilgili neler biliniyor? İşte Aleyna Çakır olayının tüm detayları..

Aleyna Çakır'ın 3 Haziran günü Ankara'daki evinde ölü bulunmuştu. Genç yaşta hayatını kaybeden Aleyna Çakır'ın ölüm sebebi olarak "intihar" gösterilmişti. Fakat sosyal medyada yayınlanan görüntüler infial yaratmıştı. Ümit Can Uygun'un Instagram hesabından yaptığı bir yayında Aleyna Çakır baygın halde yatıyor. İddialara göre erkek arkadaşı tarafından "darp edildikten sonra" Aleyna Çakır bayıldı. 

Gülay Uygun'un ölümüyle ilgili neler biliniyor? - Resim : 1

Yine Aleyna Çakır ile erkek arkadaşının bir tartışmasının Aleyna Çakır tarafından canlı yayınlandığı ses kayıtlarında ise Aleyna Çakır'ın çığlıkları ve yaşanan kavganın şiddeti de yansıyor.

Ailesi yüzünden intihar ettiği öne sürülen Aleyna'nın ailesiyle arasının iyi olduğu, yakın arkadaşı tarafından ifade ediliyor. Ayrıca Aleyna'nın sevgilisi, Kırşehir'deki cenaze törenine de katılmadığı ifade edilmişti. 

EMNİYETTEN ALEYNA ÇAKIR AÇIKLAMASI

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen soruşturmasıyla ilgili olarak 6 Haziran'da yazılı bir açıklama yapılmıştı. 

3 Haziran 2020 tarihinde Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahsın ölümüyle ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları üzerinden olayın 'intihar' değil 'cinayet' olduğu yönünde yapılan paylaşımlar nedeniyle açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek şöyle denilmişti:

"17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs, Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit Uygun ve E.Ö. tarafından darbedildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek, Ümit Uygun ve E.Ö.'den şikayetçi olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar, adli mercilerce serbest bırakılmıştır" denildi.

03 Haziran 2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edildiğine vurgu yapılarak, "Olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

BAŞSAVCILIĞIN 'ALEYNA ÇAKIR' AÇIKLAMASI 

Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaparak, "Esen'in 17 Nisan'da darp edilmesiyle 3 Haziran'da ölümü arasında bağlantı bulunmadığını" belirtmişti. 

ALEYNA ÇAKIR'IN OTOPSİ SONUCU ORTAYA ÇIKTI

30 Haziran’da Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlanan otopsi raporunun sonuçlarını duyurdu. Çıkan rapora göre, intihar ettiği iddia edilen genç kızın tırnaklarında erkek DNA’sı çıktı. Vajinal sürüntü örneğinde de en az birisi erkek genotipe sahip, birden fazla şahsa ait olabilecek karışım DNA profili tespit edildiği belirtildi. 

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Aleyna Çakır’ın eski komşusu Müge Anlı’nın canlı yayınına katıldı. Komşu Leman Hanım şikayet etmek için kaydettiği ses kaydını canlı yayında dinletti. Ses kaydında “Yardım edin diye bağırırım. Bırak istemiyorum. Defol git, git diyorum” dediği duyuluyor.

TEHDİT İDDİASI 

Müge Anlı canlı yayında kendisinin ve ekibinin Ümit Can Uygun tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Anlı, "Programda konuşan herkesi tehdit ediyormuşsun, programa nasıl silah sokabilirim diye konuşmalarından bahsediyorlar" ifadelerini kullandı. Müge Anlı kendisini tehdit eden Ümit Can Uygun'a ‘Yanıl da gel, buyur gel. Gelsene, kadın parası yiyip tehdit edene kimse pabuç bırakmaz" diyerek canlı yayında cevap verdi.

ÜMİT CAN UYGUN'UN ANNESİ GÜLAY UYGUN ÖLÜ BULUNDU 

21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından hakkında soruşturma başlatılan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun boş bir arazide ölü bulundu. Aleyna Çakır gibi Sosyal Hizmetler yurdunda kalan kızların Gülay Uygun tarafından gece yaşamına yönlendirildiği iddiası üzerine Bakanlık soruşturma başlattı. Bakanlık soruşturmasının ardından Gülay Uygun başına tek el silahla ateş edilmiş halde ölü bulundu.

GÜLAY UYGUN 'İNTİHAR ETTİ' İDDİASI

Ümit Can Uygun, annesinin ölümünden Müge Anlı ve ekibini sorumlu tutarak "Bu ölümden Müge Anlı ve yanında çalışıp beni 24 saat arayanlar suçludur. Bizzat hepsinden şikayetçiyim" dedi.

Gülay Uygun'un eşi Durak Uygun, eşinin intihar notu bıraktığını ima ederek "Benim eşim yazmış; 'Benim ölüm nedenim Müge Anlı'dır' demiş." diye konuştu.

Ümit Can Uygun'un avukatı Çağatay Cengiz de Gülay Uygun'un ölümünden Müge Anlı'yı sorumlu tuttu. Cengiz, “Bu açıkça Müge Anlı terörüdür. Müge Anlı kendisini başsavcılığın ağır ceza mahkemesinin yerine koyup masum günahsız bir kadını ailesinden almıştır. " ifadeleri kullandı. 

Kaynak: Haber Global TV

aleyna çakır Ümit Can Uygun Gülay Uygun