Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümit Can'ın annesi ölü bulundu

21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından hakkında soruşturma başlatılan Ümit Can Uygun'un annesi Gülay Uygun'un intihar ettiği iddia edildi.

3 Haziran'da Ankara'daki evinde ölü olarak bulunan 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ailesi, talihsiz kızlarının cinayete kurban gittiğini savunuyordu. Kızlarının öldürüldükten sonra intihar süsü verildiğini savunan aile ,şüpheli olarak kızlarının erkek arkadaşı Ümit Can'ı işaret ediyordu. Aleyna Çakır'ın komşuları ve arkadaşları da genç kızın sürekli şiddet gördüğünü söyleyip cinayet ihtimali üzerinde durdu.

Aleyna Çakır gibi Sosyal Hizmetler yurdunda kalan kızların Ümit Can'ın annesi tarafından gece yaşamına yönlendirildiği iddiası üzerine Bakanlık soruşturma başlattı. Bakanlık soruşturmasının ardından Ümit Can'ın annesi Gülay Uygun bugün akşam saatlerinde başına tek el silahla ateş edilmiş halde ölü bulundu.

"BU SAATTEN SONRA KİMSE SUSMAYACAK"

Bu zamana kadar hiç konuşmadığını belirten Ümit Can Uygun, “Ben şimdiye kadar çıkıp konuşmadım. Benim annem şimdi orada yatıyor. Aleyna da orada yatıyor. Aleyna’nın anneleri babaları cayır cayır ağlıyorlar. Kendi babası kızına tecavüz eden kansızın biridir. Bakın bunu kimse unutmasın. Kendi babası kızına tecavüz edipte televizyonda bağıran insanlardır. Şimdiye kadar hep sessiz kaldım. Avukatım bana 'Sessiz kalacağız' dedi. Ama bu saatten sonra kimse susmayacak. Sizin yüzünüzden benim annem orada yatıyor. Bu ölümden Müge Anlı ve yanında çalışıp beni 24 saat arayanlar suçludur. Bizzat hepsinden şikayetçiyim” dedi.

MEKTUP BIRAKMIŞ 

Eşinin mektup bıraktığını belirten Durak Uygun, “Benim eşim Müge Anlı'nın bir kelimesine kendini öldürdü. Benim eşim yazmış; 'Benim ölüm nedenim Müge Anlı'dır' demiş. Benim eşim o kadar gururlu ki dayanamadı. Onları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

ÜMİT CAN UYGUN'UN AVUKATINDAN AÇIKLAMA 

Olayları çözülecek yerin televizyonlar değil, adliyeler olduğunu ifade eden Avukat Çağatay Cengiz, “Bu açıkça Müge Anlı terörüdür. Müge Anlı kendisini başsavcılığın ağır ceza mahkemesinin yerine koyup masum günahsız bir kadını ailesinden almıştır. Ben aileye defalarca hakkınızı adliyelerde arayacağız dememe rağmen bazı medya maymunları bu aileyi yok etmek için çeşitli tiyatroları yapmışlardır. Bu resmen Müge Anlı'nın terörüdür. Bu kanalda ben istediğimi konuştururum istediğimi yaparım diyerek özellikle masum bir kadını attığı iftarıdır. Bana bu sabah mesaj atıp, ‘Abi benim bir suçum yok, oğlum suçsuz, ben bu iftirayı nasıl kaldıracağım’ dedi. Ağlamaklı aradı. Akşamına cansız bedeniyle karşılaştık. Olayları çözülecek yer adliyedir” şeklinde konuştu.

Olay yerinde bulunan ve öğretmen Gülay Uygun tarafından yazıldığı iddia edilen bir mektupta ölümünden Müge Anlı’nın sorumlu tuttuğu öğrenildi. Mektup olay yeri inceleme ekiplerince incelenmek üzere delil torbasına konuldu.

aleyna çakır