Alev topuna dönen kamyonettin içinden son anda çıktılar

Gündem haberleri Adıyaman Trafik kazası

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde 3 kişinin içerisinde bulunduğu kamyonet biranda yanarak alev topuna döndü. Kamyonet içerisindeki 3 kişi yanmaktan son anda kurtuldu.

Edinilen bilgilere göre, Yaşar G. idaresindeki kamyonet, Sincik-Kahta Karayolu Çavçük Mezrası mevkiinde seyir halinde olduğu esnada aniden yanmaya başladı. Aracın elektrik tesisatından çıktığı tahmin edilen yangında biranda alev topuna dönen kamyonette bulunan 3 kişi kendini dışarıya son anda attı.

Yanmaktan son anda kurtulan 3 kişi bir yandan alevlere müdahale ederken bir yandan da itfaiye ekiplerine bilgi verdi. Cayır cayır yanan kamyonet, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda söndürüldü.

Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında kamyonet hurda yığınına dönerek kullanılamaz hale geldi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

ARAÇTA YANGIN ÇIKMA İHTİMALİ VARSA ÖNCELİKLE HANGİ ÖNLEM ALINMALIDIR?

Öncelikle sakin olmanız ve aracı seri bir şekilde güvenli bir alana çekmeniz gerekir. Kontağı kapatıp ve el frenini çekin. Hemen itfaiyeyi arayın ya da çevrenizdekilerden yardım isteyin. İtfaiye size ulaşana kadar, aracınızdaki yangın söndürme tüpü ile müdahale edebilirsiniz.

YANGIN TÜPÜ OLMAMASI AĞIR KUSUR MU?

Araçlarda yangın tüpünün bulunmaması araçların hafif şekilde kusurlu olarak rapor edilmesini sağlar. Bu durumda kişileri pek fazla etkilemez. Yangın tüpleri her araçta olması gereken tüpler olarak biliniyor.

ARAÇ YANGININI TRAFİK SİGORTASI KARŞILAR MI?

Araçlarda farklı nedenlerden dolayı yanma durumu oluşabilmektedir. Zorunlu trafik sigortası, karşı tarafta meydana gelen hasarları teminat altına almaktadır. Bu nedenle araçta oluşan yangın, zorunlu trafik sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir

 

Kaynak: İHA

Adıyaman kamyonet alev