Vatandaşlığı alınca altın ve paralarla kaçtı! 'Ayağı kokuyor' diyerek Türk eşine boşanma davası açtı

Gündem haberleri Ankara
Vatandaşlığı alınca altın ve paralarla kaçtı! 'Ayağı kokuyor' diyerek Türk eşine boşanma davası açtı

Ankara'da yaşayan Taner Alkan, aşık olduğu Türkmenistanlı eşi Gonca Alkan ile evlendi. Evlilik vesilesiyle Eylül 2021'de Türk vatandaşlığına geçen kadın, aradan 1 yıl bile geçmeden evdeki para, altın ve elektronik eşyaları alarak evi terk etti.

Ankara'da yaşayan 46 yaşındaki Taner Alkan 10 yıl önce tanıştığı Türkmenistanlı 47 yaşındaki Gonca Alkan ile 2013'te evlendi. İddiaya göre Taner Alkan'ın çocuklarıyla birlikte yaşamayı kabul eden Gonca Alkan, evlendikten sonra çocukları eve almadı. Kadının kendi kardeşiyle birlikte evinde yaşamasına eşini sevdiği için rıza gösteren Taner Alkan bu süreçte de Gonca Alkan'ın oğluna düzenli olarak para gönderdi.

VATANDAŞLIK ALDIKTAN SONRA EVİ TERK ETTİ

Sabah'ın haberine göre, Gonca Alkan, Taner Alkan ile olan evliliği sayesinde Türk vatandaşlığı hakkı kazandı. 16 Eylül 2021'de Türk vatandaşlığına geçiş yapan Türkmenistanlı kadın, Bu yıl 10 Ağustos'ta evi terk etti. Bu sırada eşinin güvenliğinden endişe duyan Taner Alkan, soluğu karakolda alarak kayıp başvurusunda bulundu. Ancak talihsiz adam eve geldiğinde tüm birikimi olan 8 bin 250 dolar, 15 çeyrek altın, laptop ve bir takım ev aletlerini de Gonca Alkan'ın yanında götürdüğünü fark etti.

BOŞANMA GEREKÇESİ 'AYAĞI KOKUYOR'

Eşinin eve dönmesini bekleyen talihsiz adam bu sırada eşinin açtığı boşanma davası ile hayatının şokunu yaşadı. Gonca Alkan, Taner Alkan'a 'ayaklarının koktuğu' gerekçesiyle boşanma davası açtı. Gonca Alkan, avukatı aracılığıyla Ankara Aile Mahkemesine verdiği dilekçesinde evliliklerinden kısa bir süre sonra aralarında geçimsizliğin başladığını, başka kadınlarla ilişkisi olduğunu iddia ederek eşinin inşaat ustası olduğunu, ayaklarının çok ağır ve kötü kokması nedeniyle evin içinde oturmanın mümkün olmamasından dolayı 'Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle' boşanmak istediğini ifade etti.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Taner Alkan, eşinin evdeki eşyaları alarak gitmesine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Alkan'ın avukatı Ayşe Nur Çelik, Ankara 3. Aile Mahkemesi'ne dava dilekçesine karşı sunduğu beyanında, Gonca Alkan'ın Taner Alkan'ın adını kullanarak tanıdıklarından borç istediğini, Alkan'ın devamlı alacaklılarının aradığını, kadının evliliği ise vatandaşlık maksadıyla gerçekleştirdiğini kaydetti. Dilekçedeki suçlamalarını kabul etmediklerini kaydeden Avukat Çelik, müvekkilinin eşini sevdiğini ve uzun yıllar her istediğini yaptığını, aldatma iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ankara Boşanma davası ankara son dakika