AK Parti Sözcüsü Çelik: Kadınların bir kısmını aşağılayan cumhuriyeti de anlamamıştır

Balıkesir

AK Parti Sözcüsü Çelik, Balıkesir'de cumhuriyet kutlamaları sırasında siyah örtülü bir kadının zincire vurulması ile ilgili soruya , "Cumhuriyeti kutlamayı kadınların bir kısmını kıyafet, inanç ya da yaşam tarzından dolayı aşağılayan birisi varsa cumhuriyeti de anlamamıştır" şeklinde cevap verdi.

AK Parti MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, Balıkesir'in Edremit İlçesinde Cumhuriyet kutlamaları sırasında siyah örtülü bir kadının temsili olarak zincire vurulması ile ilgili soruyu da cevapladı.

Çelik, soruya "Cumhuriyeti kutlamayı, kadınların bir kısmını hangi kesimi olursa olsun kıyafet, inanç ya da yaşam tarzından dolayı aşağılayan birisi varsa Cumhuriyeti de anlamamıştır. O dönemde kıyafetle kadınlar, anneler cepheye mermi taşıdılar. Kundağa kendi çocuklarını sarmadılar, mermerileri sardılar. Bundan vahşi bir şey olabilir mi? Kılık kıyafeti, yaşam tarzı ne olursa olsun bizi ilgilendirmez. Kadınların birine bile bir saygısızlık taşıyorsa bunu elimizin tersiyle itmemiz lazım. Neşet Ertaş hocamızın dediği gibi kadınlar insandır. Biz de insanoğlu" şeklinde cevap verdi. 

 

Kaynak: AA

AK Parti Sözcüsü Çelik Ömer Çelik Balıkesir AK Parti MYK Balıkesir haberleri Balıkesir son dakika haberleri