AK Parti Grup Başkanvekili Muş'tan İş Bankası açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İş Bankası hisselerine ilişkin "Hukukçularımız gerekli değerlendirmeyi yapıyorlar. Değerlendirmeler netleştikçe, olgunlaştıkça bu anlamda bilgi paylaşımda bulunacağız." dedi.

AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün vasiyeti doğrultusunda gelirleri Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na aktarılmak üzere CHP tarafından temsil edilen İş Bankası'ndaki yüzde 28,09'luk hissenin, Hazine'ye devrini sağlayacak yasal düzenleme için bir komisyon kurulmasına karar vermesine karşın yasa teklifinin ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

Konuyla ilgili önemli bir açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi. Muş, İş Bankası hisselerine ilişkin "Hukukçularımız gerekli değerlendirmeyi yapıyorlar. Değerlendirmeler netleştikçe, olgunlaştıkça bu anlamda bilgi paylaşımda bulunacağız" dedi.

ERDOĞAN: GECİKTİRMEYE NİYETİMİZ YOK

Pakistan ziyareti sonrası dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İş Bankası'yla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: 

"Bu konu ile ilgili şu anda çalışmaları birinci derecede Nurettin Canikli bey yürüyor. Bu hafta MKYK toplantısında bizlere bir sunum da yaptı. Dedik ki bu işi biraz daha olgunlaştıralım ve olgunlaştırmanın ötesinde bir de hukuki işlerle ilgili bir kurul kuralım. Hukukçu arkadaşlarımızla beraber de bu çalışmayı tam manası ile hukuki bir zemine oturtalım dedik. Zannediyorum birkaç hafta içerisinde onun neticesini de kendilerinden alacağız.  Fazla geciktirmeye niyetimiz yok. Vakit kaybına tahammülümüz yok".

Ak Parti iş bankası