AK Parti'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu ve İbrahim Turhan istifa etti

Gelecek Partisi

AK Parti'de kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti İzmir eski milletvekillerinden İbrahim Turhan, parti üyeliğinden istifa etti.

Geçtiğimiz hafta 3 isimle birlikte ihraç istemiyle AK Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ahmet Davutoğlu, bugün partisinden resmen istifa etti.

İstifa açıklamasını yapan Davutoğlu'na, AKP'den ihraçları istenen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın yanı sıra AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti. 

Ankara'daki ofisinden kameralar karşısına geçen  Davutoğlu, şunları söyledi: 

"Niyetimiz bölmek değildi. AK Parti'nin ve ülkemizin geleceğiyle ilgili umutsuzluğu dağıtmayı hedefliyorduk. Ne tespitlerimize yalan denildi, ne de çağrılarımıza yanıt verildi. 

Sözlerimiz açık, tavsiyelerimiz samimiydi. Bize iletilen gerekçeler, AK Parti yönetiminin yaşanan gerekçelerden koptuğunu ortaya koymuştur.

AK Parti bizleri ihraç etme sürecine girerek, aldığı kararla 18 yıl önce kurulan AK Parti'yi tasfiye etmiştir.

İşletilen sürecin tüzük kurullarının uygulandığı bir işlem değil sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu aşikardır.

AK Parti tabanına kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın teri verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz.

Yeni siyasi hareketi inşa etmek tarihi bir sorumluluktur. 

Herkesi ortak akıl çerçevesinde bir araya gelmeyi davet ediyoruz."

Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı'nın AK Parti'den ihracı için süreç başlatılmış, savunma yapmaları için tebligat bu isimlere ulaştırılmıştı.

Davutoğlu'nun istifa haberinin ardından 25. ve 26. dönemde AK Parti İzmir Milletvekili olan İbrahim Turhan da istifa ettiğini açıkladı.

Ak Parti Ahmet Davutoğlu