AK Parti'den 'çoklu baro teklifinin FETÖ projesi' olduğu iddialarına yanıt

AK Parti'den 'çoklu baro teklifinin FETÖ projesi' olduğu iddialarına yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, çoklu baro düzenlemesiyle ilgili "Teklifin FETÖ teklifi olduğu yönündeki iddiaları tümden reddettiğimizi ifade etmek isterim. Bu teklif, AK Parti ve MHP grupları olarak getirdiğimiz bir tekliftir" dedi.

TBMM Adalet Komisyonunda, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

AK PARTİ: DEMOKRATİK BARO ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRECEK BİR ÇALIŞMA OLARAK YAPTIK

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, komisyonda yaptığı konuşmada, çalışmanın, dünün ya da bugünün çalışması olmadığını belirterek, "Tarihi, sosyolojik, siyasi, hukuki olarak mesleğe özgülenmiş ve Türkiye'yi adeta uluslararası ihtilafların bir çözüm merkezi haline getirecek, demokratik ve etkin baro anlayışını hayata geçirecek bir çalışma olarak yaptık." dedi.

Yapılan bu çalışmanın bu ülkenin sorunlarını çözmek gayesiyle ince elenip sık dokunan bir kanun teklifi olduğunu, bunu yaparken de tüm tarafların görüşlerinin alındığını belirten Özkan, şunları söyledi:

"Siyasi bir anlayışla, kanunun içeriğiyle ilgili olmayan, teklifin FETÖ teklifi olduğu yönündeki iddiaları tümden reddettiğimizi ifade etmek isterim. Bu teklif, AK Parti ve MHP grupları olarak, beraber hazırlayarak getirdiğimiz bir tekliftir. Türkiye'nin hukuk anlayışına katkı yapacağına yürekten inanıyoruz. Bu anlamda görüş düşünceleriyle teklifin lehinde aleyhinde itirazlarını ileri süren bütün siyasi parti gruplarının temsilcilerine teşekkür ederim."

 

MHP: BAŞKA BİR ARKA PLANI KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül de genellikle herkesin birbirini anlamaya çalıştığı bir komisyon süreci olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizlerde bu kanuna karşı aleyhte pozisyon alan ne kadar siyasi, parti temsilcileri, komisyon üyeleri varsa onların değerlendirmelerinden bizlerde istifade etmeye çalıştık. İnşallah bu kanun barolarla alakalı olarak avukatlık kanununda önemli bir değişikliğe neden olacaktır. Bu değişiklikleri biz Türkiye'de ifade edilenin aksine, baroların, avukatlık mesleğinin gerektirdiği şekilde, baroları da kuruluş amaçları ve faaliyet alanları çerçevesinde güçlendireceği kanaatindeyiz. Aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği yapısının da bu noktada Türkiye'ye çok daha fazla hitap eden bir yapıya, bir zemine kavuşacağı kanaatindeyiz. Çalışmanın biz hayırlar getirmesini umuyoruz. Bu amaçla bu çalışmayı gerçekleştirdik. Başka bir arka planı kesinlikle söz konusu değildir. İnşallah Genel Kurul sürecinde de faydalı geçecek müzakere sürecinden sonra kanun teklifinin yasalaşmasını, memleketimize hayırlar getirmesini umuyorum."

Ak Parti çoklu baro MHP