Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama: İstismara uğrayan çocuğun davasına müdahil olduk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gündem haberleri son dakika
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama: İstismara uğrayan çocuğun davasına müdahil olduk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, H.K.G'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kalmasına yönelik İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunduğunu bildirdi.

Son dakika haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 yaşındayken cinsel istismara uğradığını açıklayan ve şikayetçi olan H.K.G'nin davasına müdahil oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir." ifadelerine yer verildi.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA: ASLA AFFEDİLMEYECEK LANETLİ BİR SUÇ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, istismar olayına ilişkin "Basın yayın organlarında bir çocuğun 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı yönündeki haberleri çok yakından takip ediyoruz. Çocukların istismarını lanetliyoruz. Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek lanetli bir suçtur." açıklamasını yaptı.

Çelik, sözlerine "Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız, suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya müdahil olmuştur." diyerek devam etti.

NE OLMUŞTU?

Bir vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G., babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikâhıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olmuştu. 

 

 

 

 

Kaynak: DHA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuğa yönelik cinsel istismar çocuk istismarı