'Aile içi şiddet ihbarına gittiler, avlanması yasak 'doğan' ile karşılaştılar

İHA
Gündem haberleri Adıyaman Yaşam Haberleri
'Aile içi şiddet ihbarına gittiler, avlanması yasak 'doğan' ile karşılaştılar

Adıyaman'da 'Aile içi şiddet' ihbarı üzerine belirtilen adrese giden ekipler, yurt dışında satılması planlanan ve avlanması yasak olan 'doğan' ile karşılaştı.

Adıyaman'da ‘Aile içi şiddet' ihbarına giden ekipler yurt dışında satılması planlanan 'doğan' ele geçirdi. 

Adıyaman'da merkez Bahçelievler Mahallesi, 910. Sokakta bulunan bir evde ‘aile içi şiddet' olduğu ihbarı üzerine belirtilen adrese polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden polis ekipleri yabancı uyruklu Verdi A. isimli kadına şiddet uyguladığı iddia Faysal F. Ş.'yi ifade alınmak üzere gözaltına aldı. Faysal F.Ş.'nin gözaltı esnasında evde kafes içerisinde doğan olduğu fark edildi ve Hayvan Durum İzleme (Haydi) polisine bilgi verildi.

Polis ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verip doğanı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri veteriner hekimin kontrolü sonrasında doğanı doğaya salacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, avcılık belgesi olmadan, avlanma süresi dışında avlanmaktan, canlı mühre ile avlanmaktan, koruma altında olan yaban hayvanını avlamaktan 113 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, şahsın evinde ele geçirilen doğanın yurt dışına çıkarılarak satılacağı ve daha öncede yasaklı hayvanların ticareti yaptığı için ceza uygulandığı öğrenildi.