Aile Destek Programı nedir, kimlere verilecek?

Aile Destek Programı nedir, kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aile Destek Programı'na ilişkin açıklaması ardından vatandaşlar programa ilişkin soruların yanıtlarını internette arıyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'ın da detaylarını paylaştığı Aile Destek Programı'na ilişkin merak edilen soruların cevapları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aile Destek Programı'na ilişkin açıklamasının ardından vatandaşlar birçok sorunun cevabını merak ediyor. Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı başvuruları başladı mı? Aile Destek Programı'na nasıl başvurulur? gibi sorular internette araştırılıyor. İşte merak edilen soruların cevapları...

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile Destek Programı kapsamında yaklaşık 4 milyon haneye 1 yılda 15 milyar liralık maddi destek sağlanacak. Ödemeler 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLADI? 

Türkiye Aile Destek Programı'na başvurular 27 Haziran 2022 Pazartesi günü başladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İhtiyaç sahibi herkes destekten yaralanacak. Hiçbir sosyal yardımdan faydalanmayan kişiler de Aile Destek Programı'na başvuru yapabilecek.

AİLE DESTEK PROGRAMI'NA NASIL BAŞVURULUR?

e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidilerek Aile Destek Programı'na başvuru yapılabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMI'NA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İLK ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce yapılacak.

DERYA YANIK'TAN AİLE DESTEK PROGRAMI PAYLAŞIMI

Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "12 ay süreyle ödenecek olan, gelir durumuna göre yıllık 5.400 - 7.200 TL maddi yardımdan daha önce hiç sosyal yardım almamış vatandaşlarımız da faydalanabilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Aile Destek Programı Aile Destek Programı başvuru