Aile Bakanlığı'ndan Şule Çet davasına itiraz!

son dakika son dakika haber
Aile Bakanlığı'ndan Şule Çet davasına itiraz!

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Şule Çet davasında istinafa başvurarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle itiraz edeceğiz

Şule Çet'in katiline verilen müebbet hapis cezasında, indirim uygulanmasına yönelik Aile Bakanlığı'ndan itiraz geldi. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstinaf Mahkemesi'ne müracaat edilerek, verilen müebbet hapis cezasının "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çevrilmesi talebiyle itiraz edileceğini açıkladı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet'in geçen yıl Ankara'da bir plazanın 20'nci katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin  davada Çağatay Aksu'nun "cinayet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırıdan" ve tutuklu sanık Berk Akand'ın "cinayete yardım, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmaları istenmiş, savcı mütalaasında Aksu'nun müebbet hapis cezasının yanı sıra 30 yıl, Akand'ın ise 40 yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.

Mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu'nun müebbet ve cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand'ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti.

ÇET AİLESİNİN AVUKATI: 62 İNDİRİMİ UYGULANDI, TAKDİR İNDİRİMİ UYGULANMAMALIYDI 

Kararın ardından Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım da mahkemenin kararına itiraz ederek istinafa başvuracaklarını söylemişti. Yıldırım, "Bugünkü karar içimize su serpse de istediğimiz bir karar değildi. Nitekim 62 indirimini uyguladı. Biz bunun uygulanmamasını, 'kızına sahip çıksaydın' diyen bir zihniyete bunun uygulanmaması gerektiğini belirttik. Maalesef mahkeme bu noktada takdiri indirimi uyguladı. Kurulan hükümde Çağatay Aksu kasten öldürme suçunu gizlemek amacıyla yaptığından dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Buna 62 indirimi uygulanarak müebbet hapis cezasına çevrildi. 1 yıldır süren adalet mücadelesiydi. Biz burada herkesle beraber mücadele ettik. Gelinen noktada mahkeme hüküm kurdu, artık son noktayı koydu. Bizim için buruk bir sevinçtir; ama bir babanın acısı var, o acıya bir nebze olsun su serpti. Gelinen noktada bu kararı da İstinaf’a taşıyacağız. Nitekim takdir indiriminin uygulanmaması gerektiğini düşünüyorduk ve mahkeme bu noktada bizden farklı düşündü ve indirimi uyguladı" dedi.

son dakika son dakika haber