Ahmet Haluk Dursun Galatasaray bayrağıyla uğurlandı

Van'ın Erciş ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun için, Galatasaray Lisesi'nde anma töreni düzenlendi. Törene Kültür Bakanı Ersoy, Spor Bakanı Kasapoğlu ve sevenleri katıldı.

Geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Dursun için mezun olduğu Galatasaray Lisesi'nde anma töreni düzenlendi. 

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Dursun'un kızı Nilay Dursun ile okul arkadaşları ve sevenleri katıldı. 

Bakan Ersoy, törende yaptığı konuşmada, Haluk Dursun'un sözlerinden alıntı yaparak, "Memleketin kara yazısını değiştirmek için durmadan koşturmalıyız. Biz hep birlikte Anadoluyuz. (Dursun) Bir yurt gezisinde karış karış, ilçe ilçe Anadolu'da incelemelerde bulunurken, bu satırları paylaşmıştı. Ülkesine, tarihine, kültürüne ve tüm kalbiyle inandığı genç kuşaklara adanmış bir hayat, aşık bir yürek. Değerli dostum Haluk Hoca, bu varoluş felsefesiyle, yine memleketi için koştururken, bizi derin bir keder içinde bırakarak aramızdan ayrıldı." ifadelerini kullandı. 

"Onun öğretilerini gençlerimizle birlikte, yarınlara ebediyete taşıyacağız" 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Dursun'un her yönüyle örnek bir kişiliğe sahip olduğuna işaret ederek, "Bir ağabeyi, hocayı, devlet adamını ve bu kutsal bayrağın aşığı bir insanı elim bir trafik kazasında kaybettik ve ahirete yolcu etmenin vesilesiyle bir aradayız. Ahmet Haluk Dursun hocamız, gerçekten gençlerimizi, gençliğimizi çok önemseyen, onlar için her imkanını feda eden bir ağabeyimizdi. Bizler de onun tabiriyle Dicle'nin kuzularını çakallara kaptırmamanın yolunda tüm gücümüzle çalışacağız. Hem bakanlık hem bireyler olarak onun öğretilerini gençlerimizle birlikte, yarınlara ebediyete taşıyacağız." değerlendirmesini yaptı. 

Ahmet Haluk Dursun Galatasaray bayrağıyla uğurlandı - Resim : 1

"Üzüntülü olan insanlardan, üzüntüye kendini bırakanlardan hoşlanmazdı" 

Haluk Dursun'un kızı Nilay Dursun da üzüntüsünü dile getirerek, "Benim babam, herkesin hocası. Haberini aldığımız andan beri herkes benim kadar üzülüyor. Bir şekilde bana bunu bildiriyor. Herkesin onu ne kadar çok sevdiğini görmek bizi de sevindiriyor. Herkese çok teşekkür ediyoruz. O her zaman üzüntülü olan insanlardan, üzüntüye kendini bırakanlardan hoşlanmazdı. Tabii ki devletimiz ve milletimizle ilgili bütün önemli şeyleri devlet büyüklerimiz söylediler. Ama onun canıgönülden en sevdiği şey, gençlerdi ve derdi ki, 'Milletinizi, kültürünüzü tanıyın. Her zaman merak edin, merak bir insandaki en önemli özelliktir. Çok okuyun, çok gezin, okuyarak gezin. Sizler de bilenlerle bilmeyenler, onu mutlu edebilmek için okumaya, öğrenmeye, onun öğretilerini takip etmeye devam edin.' " diye konuştu. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Dursun'un kızı ile yakınları taziyeleri kabul etti. Dursun'un tabutunun, Türk bayrağı ve Galatasaray bayrağına sarılı olması dikkati çekti. 

İkinci tören Sultanahmet Camii'nde

Ahmet Haluk Dursun'un naaşı, Galatasaray Lisesi'ndeki törenden sonra Sultanahmet Camii'nde getirildi.

İkindi namazının ardından başlayan cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Ahmet Haluk Dursun cenaze Kültür ve Turizm Bakanlığı Galatasaray Lisesi