Ahmet Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının 2 saat önceden bildirilmesini eleştirdi

Ahmet Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının 2 saat önceden bildirilmesini eleştirdi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sokağa çıkma yasağını yerinde bulduğunu belirterek kararın sokağa çıkma yasağından 2 saat önce açıklanmasını "Gerekli ihtiyaçların sağlanabilmesi için süre verilmeliydi" diyerek eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  İçişleri Bakanlığı'nın aldığı sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı videolu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Böylesi kritik süreçlerde en önemli husus paniğe kapılmadan soğukkanlı bir şekilde ortak kader bilinciyle hareket etmektir. Koronavirüs salgının başlamasından hemen sonra sokağa çıkma yasağının alınmasını gerektiğini ifade etti. Bugün hükümetin almış olduğu karar yerinde ve doğru bir karardır. Kararın sokağa çıkma yasağından 2 saat önce ilan edilmiş olması halkımızın fırınlara ve marketlere akın etmesine yol açmıştır. Marketlere ve fırınlara yönelik yoğun talep 1 aydır sürdürülen izolasyon çabasını neredeyse anlamsız kılmıştır. Gerekli ihtiyaçların sağlanabilmesi için süre verilmeliydi. Türkiye krize, krizi yönetmekten aciz yönetimle yakalanmanın sıkıntılarını yaşıyor. Görüntüler düşündürücü ve üzücü, sosyal mesafe kuralları ihlal ediliyor, vatandaşlarımız risk altında" 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır" denildi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının istisnalarını da bildirdi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ İSTİSNALARI

Ahmet Davutoğlu koronavirüs sokağa çıkma yasağı