Ağrı'da korkunç kaza! Yolcu otobüsü, iki kamyona çarptı: 7 kişi hayatını kaybetti

Ağrı Trafik kazası

Son dakika haberine göre; Ağrı'nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsü, daha önce çarpışan pancar yüklü iki kamyona çarpıp alev aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazada 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Kazada 2'si ağır 11 kişi de yaralandı.

Korkunç kaza Tutak ilçe merkezine girişte, saat 14.30  sıralarında meydana geldi.  Van'dan Ağrı istikametine giden yolcu otobüsü, önce çarpışan pancar yüklü iki kamyona çarpıp alev aldı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Çarpışmanın etkisiyle alev alan otobüsteki yangını, itfaiye ekipleri uzun uğraşlar sonucu söndürdü.

Jandarma ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

ERDOĞAN: 7 VATANDAŞIMIZ RAHMETLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazayla ilgili yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Ağrı'nın Tutak ilçesinde bir otobüsün devrilerek yanması sonucu 7 vatandaşımız rahmetli oldu. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Tutak'lı kardeşlerimize ve milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum."

BAKAN KOCA: 2'Sİ AĞIR 11 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, "Bugün maalesef bir diğer trafik kazası da Ağrı Tutak kara yolunda bir otobüsün tankere çarpması sonucu yaşandı. 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada 2'si ağır 11 yaralı var. Vefat edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi. 

Ağrı'da korkunç kaza! Yolcu otobüsü, iki kamyona çarptı: 7 kişi hayatını kaybetti - Resim : 1

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili Tutak Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığını bildirdi.

Ağrı'da korkunç kaza! Yolcu otobüsü, iki kamyona çarptı: 7 kişi hayatını kaybetti - Resim : 2

Ağrı'da korkunç kaza! Yolcu otobüsü, iki kamyona çarptı: 7 kişi hayatını kaybetti - Resim : 3

Ağrı'da korkunç kaza! Yolcu otobüsü, iki kamyona çarptı: 7 kişi hayatını kaybetti - Resim : 4

Kaynak: Haber Global TV

ağrı Tutak ilçesi trafik kazası