Afet ve savaş dönemlerinde habercilik paneli... Haber Global muhabiri Hasan Uylaş tecrübelerini paylaştı

Fahrettin Altun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı afet ve kriz dönemlerinde habercilik paneli düzenledi. Panelin savaş haberciliği oturumuna konuşmacı olarak katılan Haber Global muhabiri Hasan Uylaş ise saha deneyimlerini iletişim fakültesi öğrencilerine aktardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, afet ve kriz dönemlerinde habercilik paneli açılışında konuştu.

Deprem sonrası dezenformasyona dikkat çeken Altun, "Ne yazık ki deprem gibi acı bir olay üzerine oluşan hassasiyetlerin suistimal edildiği, sistematik dezenformasyon ve kara propaganda girişimlerine şahitlik ettik. Teyit edilmeden yapılan paylaşımların, arama-kurtarma faaliyetlerinin sekteye uğratması, insan hayatına mal olması gibi durumlarla dahi karşılaştık." dedi.

Savaş ve afet zamanlarında doğru bilginin önemine vurgu yapan Altun, bu kapsamda İletişim Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Panelin savaş haberciliği oturumuna konuşmacı olarak katılan Haber Global muhabiri Hasan Uylaş ise saha deneyimlerini iletişim fakültesi öğrencilerine aktardı.

Altun, "Afet ortamında oluşan bilgi kirliliğine ve kasıtlı dezenformasyon girişimlerine karşı kamuoyunun güvenilir bilgilere ulaşmasını sağladık." ifadelerini kullandı.

Altun konuşmasında, Kahramanmaraş merkezli depremde babası ve 3 yeğenini kaybeden Haber Global muhabiri Hasan Uylaş'a da başsağlığı diledi.

Panelde "Silahların gölgesinde hakikatin peşinde savaş haberciliği" oturumu da düzenlendi.

Haber Global muhabiri Hasan Uylaş, terörle mücadele operasyonları ve son olarak Azerbaycan Ermenistan savaşındaki saha deneyimlerini iletişim fakültesi öğrencileri ile paylaştı.

 



Kaynak: Haber Global TV

afet sava Haber Global hasan uylaş muhabir