Adli Tıp'tan Narin ile ilgili ilk sonuç geldi

Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Narin Güran

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan savcılığı dün rapor sunuldu. Raporda "Narin'in DNA izinde 3. kişilere ait bulgulara rastlanmadı" ifadelerine yer verildi. Ancak bu ölüm sebebine ilişkin ön rapor değil. Çıkan sonuçlar Narin'in üzerinde farklı kişilerin DNA'sının olup olmadığını inceleyen bir rapor.

Diyarbakır'da Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Öldürülen minik Narin'in bedeninde 3. kişilere ait bulgulara rastlanmadı, yani Narin'in dışındaki herhangi bir kişinin bulgusu Narin'in bedeninde bulunamadı.

Narin'in cansız bedeni 19 gün boyunca kirli suda kaldı ve ceset çürüdü. Dolayısıyla bulguların kaybolmasına ilişkin adli tıp uzmanları bunun beklenilen bir sonuç olduğunu söylüyorlar.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda uzmanlar hassas çalışma yürütüyor. Narin'in üzerinde kemik ve dokular ayrıştırılarak, dokularında özel bir çalışma ile dedektif böceklerle araştırma yapılıyor.

İSTANBUL ADLİ TIP KURUMU'NDAN GELİNECEK SONUÇ BEKLENİYOR

2 hafta süre sonrasında çıkan raporda ise asıl sonuç ortaya çıkacak. Ancak uzmanlar tarafından yüzde 90 oranında Narin'in boğularak öldürüldüğü düşünülüyor.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Adli Tıp Kurumunda yapılan incelemeye ilişkin,

"Bu, bir ön rapor değil. Bu, Diyarbakır Adli Tıp Kurumunun Narin'in bedeni ve Narin'in içinde bulunduğu torbadan aldığı, üçüncü şahıslara ait DNA örneğinin çıkabilme olasılığına ilişkin numunelerden herhangi bir DNA örneğinin çıkmadığına ilişkin bir rapor." dedi.

Baro Başkanı Eren, 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeninin 19 gün boyunca suyun altında kalmış olmasının üçüncü kişiye ait DNA örneğinin tespitinin zorlaştırdığına işaret ederek,

"Yani 19 gün gibi bir sürede Narin üzerinde herhangi bir üçüncü şahsa ilişkin bu sebepten dolayı bir DNA örneğinin çıkmadığını söyleyebiliriz. Bir insan üzerinden size temas etmiş kişilerin tespit edilebilmesi için kıl, tükürük örneği olabilir, herhangi bir et parçası olabilir ona ait. Maalesef bu konuda herhangi bir belirleme yapacak koşul yok çünkü alınan numunelerin hiçbiri bu konuda bir veri sağlayamamış" dedi.