Adli Tıp önünde gözaltına alınmıştı! Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf etti

kadın cinayeti İstanbul Gündem haberleri
Adli Tıp önünde gözaltına alınmıştı! Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf etti

Kayıp ihbarıyla aranırken Bağcılar'da ağaçlık alanda cansız bedeni bulunan 29 yaşındaki Pınar Damar'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Metin A.'nın cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Pınar'ın babası Mustafa Damar, "Hiçbir sorunu yoktu. Bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi. Metin A. tutuklandı.

Kayıp ihbarıyla aranırken İstanbul Bağcılar'da ağaçlık alanda cesedi bulunan Pınar Damar'ın (32) soruşturmasında bir yakını  dün Adli Tıp Kurumu önünde gözaltına alınmıştı.

Pınar Damar'ın kuzeninin eşi olduğu öğrenilen M.A., cenazeyi teslim almak için Adli Tıp Kurumu önünde beklerken, cinayet şube polisi tarafından gözaltına alındı.daha fazla video için

Emniyetteki sorgusunda Metin A.'nın Pınar Damar'ı boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Metin A.'nın Pınar Damar ile ilişkisi olduğunu öne sürerek göl kenarında boğduktan sonra ağaçlık alana attığını söylediği kaydedildi.

Şüpheli Metin A. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. 

"KIZIM BAYRAMDA YANIMDAYDI"

 Pınar Damar'ı acılı babası Mustafa Damar, kadın cinayetlerinin son bulması için çağrıda bulundu. Damar, "Bu canileri ortadan kaldırın. Bu katiller arka kapıdan girip ön kapıdan çıkıyorlar. Bu canilerin idam edilmesi için kanun çıkartılsın. İdamı bütün halk istiyor. Ben iki gündür buradayım, çok fazla kadın cenazesi geldi buraya" dedi.

Adli Tıp önünde gözaltına alınmıştı! Pınar Damar'ı öldürdüğünü itiraf etti - Resim : 2

Bayramı kızıyla birlikte Antalya'da geçirdiğini belirten Damar, "Hiçbir sorunu yoktu. Şüphelendiğimiz kimse yok. Kardeşimin damadı için konuşulanlar, iddia araştırıyorlar. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Basın ve devletle birlikte, bu işin peşini bırakmayacağız. Eğer devlet onun cezasını vermezse, idam ettirmiyorsa, biz kendimiz cezasını veririz. Halka da sesleniyorum, bu canileri ortadan kaldırın" diye konuştu.

"MESAJ ATTIM, GÖRDÜ CEVAP VERMEDİ"

Eniştesi Serdar Taşdemir ise Pınar'la en son geçtiğimiz pazar günü ailece görüştüklerini belirterek, "Antalya'dan tatilden geldi. Beni aradı ve yanına gittik, bana ve yeğenlerine hediye almıştı. Pazartesi günü 21.45'te Whatsapp'tan komik bir video gönderdim. Görmüş ama, cevap vermemiş. Muhtemelen daha sonra telefonu kapandı. Ertesi gün eşim aradı, Pınar'ın kaybolduğunu söyledi. Çok sıcak kanlı biriydi, her gün beni arardı. Hukuki olarak biz davanın peşine düşeceğiz. Polis teşkilatına güveniyoruz. İnşallah adalet yerini bulur" diye konuştu.

"GÖZALTINA ALINAN M.A.'YLA BİRLİKTE PINAR'I ARADIK"

Enişte Taşdemir, gözaltına alınan kuzeninin eşi M.A. ile ilgili şunları söyledi: "Akşam benimle birlikte Pınar'ı aradı. Pınar'ın 3 ay önce bir köpeği ölmüştü. Bazen köpeğinin mezarına giderdi. Ablası mezara bakmamız gerektiğini söyleyince, acaba orada mı diye bakmaya gittik. Mezarın yerini M.A. biliyordu. Numarasını eşimden aldım. Nerde olduğunu sordum, kafede Pınar'ı aradığını söyledi. Sonra köpeğinin mezarına gittik, yerini M.A. biliyordu. Hiç aklımdan öyle bir şey gelmezdi. En son aklıma gelecek kişi oydu. Ben M.A.'yı daha önce bir kez gördüm" dedi. Pınar Damar'ın teyzesinin eşi Nevzat Taşin ise, "Bir çocuk büyütmek kolay değil. Bir cani gelip kıyıyor ve cezasız kalıyor. Müebbet cezası alsa bile, bir şekilde dışarı çıkıyor. Artık caydırıcı kanunlar çıksın" dedi. 

Kaynak: DHA

Adli Tıp Kurumu Pınar Damar kadın cinayeti