Adil Karaismailoğlu: Haydarpaşa dünyada bir ilk olacak

Adil Karaismailoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı'ndaki arkeolojik kazılarda artık sona yaklaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'nın tasarım konseptiyle Türkiye ve dünyada bir ilk olacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haydarpaşa Garı'nda incelemelerde bulundu.

114 yaşındaki garda uzun süredir arkeolojik kazılar yapılıyor. Haydarpaşa Garı'nda Osmanlı, Roma, erken ve geç Bizans dönemine ait yapı temellerine rastlanmıştı. Ayrıca 12 bin adet sikke, cam ve seramik gibi eserler ortaya çıkarılmıştı. O kazılarda artık sona yaklaşıldı.

Peronlar ve peron hatları bölgesindeki arkeolojik kazılar yüzde 95 oranında tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''Yapılan yeni hat ve peron planına göre, Haydarpaşa gar sahasına 3 hatlı giriş, 4 adet peron hattı ve 210 metre uzunluğunda 3 adet yolcu peronu, kuşak hattı, liman bağlantı hattı ve liman bölgesinde oluşturulacak gar hatları imalatı yapacağız. Tarihi Haydarpaşa gar alanı; arkeopark ve gar kompleksi tasarım konseptiyle Türkiye ve dünyada bir ilk olacak.

İstanbul'un tarihine ışık tutan arkeopark, bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki mimarisi ve alternatif ulaşım olanakları ile gerek İstanbullular gerek yerli ve yabancı turistler için bir çekim noktası haline gelecek'' diye ifade etti.

İstanbul'da kurulu raylı sistem ağ uzunluğunun 263 kilometre olduğunu hatırlatan Karaismailoğlu, yapımı devam eden projelerle bu uzunluğun 366 kilometreyi geçeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

Adil Karaismailoğlu Haydarpaşa Garı türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı