Adana'da elektrikli soba, yangın faciası yarattı: Anne, baba ve çocukları hayatını kaybetti

ADANA/İHA
Adana Gündem haberleri
Adana'da elektrikli soba, yangın faciası yarattı: Anne, baba ve çocukları hayatını kaybetti

Adana’da elektrikli sobanın devrilmesi sonucu bir evde yangın çıktı. Faciada anne, baba ve ikiz çocuklardan biri hayatını kaybederken, diğer çocuk hastanede yaşam savaşı veriyor.

Kan donduran olay, Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köklüce Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre, anne Nazan (34), baba Enis (39), 2 yaşındaki ikiz kardeşler Demir ve Kaan Lamba, gece yeni yıla girdikten sonra elektrikli soba açık halde uyudu. Sabah saat 06.00 sıralarında bir komşu dışarı çıktığında, Lamba ailesinin evinin yandığını görüp hemen itfaiye ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler kısa sürede müdahale edip yangını söndürdü. İçeri giren ekipler anne, baba ve ikiz kardeşleri çıkardı. Sağlık ekipleri anne, baba ve ikiz kardeşlere müdahale etti ancak dumandan zehirlenen anne, baba ve ikiz çocuklardan Kaan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Durumu ağır olan Demir Lamba'yı ise itfaiye ekiplerinin dakikalarca yaptığı kalp masajı hayata döndürdü. Demir Lamba, daha sonra Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Hayatını kaybeden anne, baba ve çocuk otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Polis ise yangınla ilgili inceleme başlattı.

İKİ KARDEŞ KURTULMUŞ

Lamba ailesinin Bulut (9) ve Irmak (7) isimli iki çocukları daha olduğu, ailenin yılbaşını kutlamak için ailece aynı mahalledeki anneanne Selma Lamba’nın yanına gittikleri ortaya çıktı. Yeni yıl kutlamaları bittikten sonra saatin ilerlemesi nedeniyle ailenin evine döndüğü, Bulut ve Irmak'ın uyuduğu için anneannelerinde kaldığı belirtildi. Amca Halil Lamba, iki çocuğun uyuduğu için hayatta kaldığını kaydederek, “Çocuklar uyumayıp eve gitseydi belki şimdi onlar da hayatta olmayacaktı” diye konuştu.

GERİYE HATIRALARI KALDI

Yangında küle dönen evde, geçen yıl okuma-yazma öğrenen Irmak’ın ilk defa şablona yazdığı ‘anne’ kelimeleri ile Bulut’un kardeşlerine ve annesine yazıp, buzdolabına yapıştırdığı şiirler dikkat çekti. Kaan ile Demir kardeşlerin masanın üstünde yarım kalmış süt biberonları ve buzdolabına yapıştırılmış ultrason fotoğrafları yürek burktu.

Adana'da elektrikli soba, yangın faciası yarattı: Anne, baba ve çocukları hayatını kaybetti - Resim : 1