Adana'da bir kişi komşusunun köpeğini bıçaklayarak öldürdü

Adana
Adana'da bir kişi komşusunun köpeğini bıçaklayarak öldürdü

Adana’nın Karaisalı ilçesinde çobanlık yapan Ferhat Coşkun’un (38) sürüyü koruyan köpeği 'Bozo', komşusu Ö.A. (45) tarafından köpeğine saldırdığı gerekçesiyle bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürüldü. Coşkun, Ö.A. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana'daki olay, 27 Ağustos’ta ilçeye bağlı Merkezboztahta Mahallesi’nde meydana geldi. Keçi çobanlığı yapan Ferhat Coşkun’un Bozo isimli çoban köpeği kayboldu. Coşkun komşularından, köpeğinin en son başka bir komşusu Ö.A.’nın köpeğiyle boğuşurken görüldüğünü öğrendi.

Coşkun, Bozo’yu, son görüldüğü yerde vücudunun 7 yerinden bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürülmüş buldu. Coşkun’un yanına gittiği Ö.A., ‘Neden yaptın?’ sorusuna köpeğine saldırdığı için Bozo’yu öldürdüğü cevabını verdi. Bunun üzerine Coşkun, avukatı aracılığıyla adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da Ö.A. hakkında suç duyurusunda bulunarak, sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Jandarma karakolunda çağrılarak ifadesi alınan Ö.A., Coşkun’un köpeği Bozo’nun kendisine ve köpeğine saldırdığını, korunmak için de bıçakladığını savundu. Ö.A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

'O, YANIMDA BİR ARKADAŞTI'

Keçileri yırtıcı hayvanlardan Bozo’nun koruduğunu dile getiren Coşkun, “Çok moralim bozuldu. Dağın başında karavanda keçilerimle kalıyorum. O, yanımda bir arkadaştı. 4 senedir bakıyorum. Hayvanlarımı ve beni koruyordu. Köpeğimi öldüren kişiyle daha önce aramda hiç problem yaşanmamıştı, husumetimiz yoktu. Kavga dövüş çıkmasın diye hukuk yoluyla hakkımı aramak istiyorum. Bir daha hiçbir canlıya zarar vermeyeceği bir ceza almasını istiyorum. Keçilerimin korunması için köpek çok önemli. Başlarında köpek olmayınca keçilerim zarar görebilir. Bu kişinin yeni köpeğimi de bıçaklamayacağının garantisi yok” dedi.

Kaynak: DHA

Adana karaisalı Adana haberleri