Adana'da bayıltan acılı tost! Su döküp ayıltmaya çalıştılar...

Adana Gündem haberleri

Adana'da Tostçu Mahmut tarafından düzenlenen "1. Acılı Adana Tostu Yeme Yarışması" kapsamında müşteriler birbiriyle yarıştı. Renkli anların yaşandığı yarışmada acı tost yiyen bir kişi fenalaşarak bayıldı.

Acısıyla meşhur Adana'nın tostu, bir kişiyi hastanelik etti. Adana'da yediği acı tost yüzünden fenalaşarak bayılan şahıs, hastaneye kaldırıldı.

ACILI ADANA TOSTU YEME YARIŞMASI

Tostçu Mahmut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca'nın organizasyonunda Adana'daki Çarşı Şubesi'nde 1’inci Acılı Adana Tostu Yeme Yarışması düzenlendi. Sosyal medyadan yapılan duyuruyla belirlenen 7 yarışmacıya hazırlanan acı tostlar, servis edildi. 1'i kadın, 6 yarışmacı tostları yerken renkli görüntüler oluştu. Yarışmacıların kıyasıya mücadelesi, çevredeki vatandaşlar tarafından da görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı.

Adana'da bayıltan acılı tost! Su döküp ayıltmaya çalıştılar... - Resim : 1

SU DÖKÜP AYILTMAYA ÇALIŞTILAR

Yarışmacılardan İsa Çetinkaya, beşinci tostunu yerken fenalaşarak bayıldı. Çetinkaya’ya restoran çalışanları müdahale ederek su döküp ayıltmaya çalıştı. Çetinkaya, çağrılan sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çetinkaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Adana'da bayıltan acılı tost! Su döküp ayıltmaya çalıştılar... - Resim : 2

AVRUPA VE ORTADOĞU’YA AÇILIYOR

Yarışmaya ilişkin bilgi veren Mahmut Karaca, Adana tostunu gastronomi dünyasına tanıtmaktan mutlu olduklarını söyledi. Karaca, “Adana tostunu sadece Türkiye’ye değil, dünyaya duyurduk. Çok yakında Hollanda, Almanya ve Kuzey Irak şubelerimizi açacağız. Bu yarışmayı da her sene geleneksel hale getireceğiz. Fenalaşan yarışmacımıza geçmiş olsun diliyorum. Öğrendiğimize göre çok şükür sağlık durumu iyiymiş” diye konuştu.

Adana'da bayıltan acılı tost! Su döküp ayıltmaya çalıştılar... - Resim : 3

Yarışmada 7 acılı Adana tostu yiyen Hakan Kısa birinci oldu. Kısa’ya para ödülü ve oyun konsolu verildi. 

 

Kaynak: DHA

Adana tost Tostçu Mahmut