Adana'da tehdit ve şantajla çiftçilerin 400 dönüm arazisine el koymuşlar

Adana
Adana'da tehdit ve şantajla çiftçilerin 400 dönüm arazisine el koymuşlar

Adana'da bir suç örgütünün, çiftçilik için devletten kiralanan yaklaşık 400 dönüm araziyi, tehdit ve şantajla vatandaşın elinden aldığı ortaya çıktı.

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı çalışmada, bazı kişilerin kentte çiftçilik yapan vatandaşların devletten kiraladıkları tarım arazilerini, silahla tehit edip ellerinden aldığı tespit edildi.

Savcılığın çıkarttığı izinle harekete geçen polis ekipleri, liderliğini G.Ş.’nin yaptığı çeteyi, teknik ve fiziki takibe aldı. Adım adım takip edilen ve ‘Şenler Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik, dün şafak vakti operasyon düzenledi.

 

Adana'da tehdit ve şantajla çiftçilerin 400 dönüm arazisine el koymuşlar - Resim : 1

Operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkarılan 18 kişiden 14’ü gözaltına alındı.Şüphelilerin evlernide yapılan aramalarda, 1 uzun namlulu silah ile 7 tabanca ele geçirildi. Operasyon, drone ile havadan görüntülendi. Soruşturma kapsamında 4 kişi aranıyor.

 

Adana'da tehdit ve şantajla çiftçilerin 400 dönüm arazisine el koymuşlar - Resim : 2

TEHDİT VE ŞANTAJLA 400 DÖNÜM ARAZİYE EL KOYMUŞLAR

Çete üyelerinin Seyhan ilçesinde vatandaşların devletten kiraladığı arazileri silahla tehdit ederek kendileri ektikleri ya da ekilen arazileri hasat ettikleri öne sürüldü. Polis, şüphelilerin, söz konusu arazilere el koymak için aralarında bıçaklama olayı, tehdit ve şantajın da olduğu 30 ayrı olaya karıştığını tespit etti. Şüphelilerin bu yöntemlerle toplam 400 dönüm tarım arazisine zorla el koyduğu öne sürüldü.

Sorgulanmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

 

 

Adana'da tehdit ve şantajla çiftçilerin 400 dönüm arazisine el koymuşlar - Resim : 3

Adana'da tehdit ve şantajla çiftçilerin 400 dönüm arazisine el koymuşlar - Resim : 4

DHA 

 

 

Adana suç örgütü