Adana, Antalya ve Çanakkale'de orman yangını... Haberler peş peşe geldi!

Adana
Adana, Antalya ve Çanakkale'de orman yangını... Haberler peş peşe geldi!

Türkiye'nin dört bir yanından orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi, Antalya'nın Aksu ilçesi ve Adana'nın Pozantı ilçesinde orman yangını çıktı.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Kavak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında yangın başladı. Bölgeden alevlerin yükseldiğini görenler, 'ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı'nı aradı. İhbar üzerine bölgeye gelen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, havadan ve karadan yangına müdahale etmeye başladı.

Öte yandan Biga ilçesi Kalafat köyü yakınlarında da ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangına müdahaleye başladı.

Adana, Antalya ve Çanakkale'de orman yangını... Haberler peş peşe geldi! - Resim : 1

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI

Antalya 'nın Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, öğle saatlerinde, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alana yangın söndürme helikopterleriyle de su boşaltıldı. Alevlerin seralarına yaklaşmasını engellemek isteyen çiftçiler ise ilaçlama motorlarıyla yangının söndürülmesine yardımcı oluyor.

Adana, Antalya ve Çanakkale'de orman yangını... Haberler peş peşe geldi! - Resim : 2

POZANTI'DA ORMAN YANGINI 

Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı  Eskonacık Mahallesi Kaleboynu mevkisindeki ormanlık alanda, öğle saatlerinde, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye, Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, su tankları ve arazözler ile sevk edildi. Alevlerin söndürülmesi için müdahale sürüyor.

Adana, Antalya ve Çanakkale'de orman yangını... Haberler peş peşe geldi! - Resim : 3

Kaynak: DHA

Adana Antalya Çanakkale