Adalet Bakanı Tunç'un çocukluk arkadaşı vefat etti

Yılmaz Tunç Gündem haberleri Kastamonu
Adalet Bakanı Tunç'un çocukluk arkadaşı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un çocukluk arkadaşı olan ve DSİ 23. Bölge Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü Mümtaz Güneş geçirdiği kalp krizi sonucu Kastamonu'da hayatını kaybetti. Güneş'in memleketi Bartın'da gerçekleştirilecek cenaze merasimine Bakan Tunç'un da katılması bekleniyor.

Kastamonu'da yaşayan Mümtaz Güneş (51), Cumartesi akşamı aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Güneş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesinin bugün (pazar) ikindi namazını müteakip Ulus Ulukaya Köyü mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Çocukluk arkadaşının acı haberini alan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da cenazeye katılması bekleniyor.

 ACI HABERİ AFAD DUYURDU: PROF. DR. ARAL OKAY HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Teknik Üniversitesi, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Profesörlerinden Aral Okay hayatını kaybetti.

Jeoloji alanının öncülerinden biri olan Prof. Dr. Aral Okay vefat etti. Acı haberi AFAD sosyal medya hesabından duyurdu. 

 Açıklamada, "İstanbul Teknik Üniversitesi, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Profesörlerinden Sn. Prof. Dr.  Aral Okay’ı kaybetmiş olmamın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve yer bilimleri camiasına sabır ve başsağlığı dileriz" denildi. 

ARAL OKAY KİMDİR?

1953'te İstanbul'da doğdu. 1971 senesinde İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu, ve aynı yıl Maden Tetkik ve Arama (MTA) Enstitüsü'nden burslu olarak İngiltere'ye jeoloji öğrenimine gönderildi. 1973-1976 yıllarında Londra Üniversitesi (University College London) Jeoloji Bölümü'nden birinci derece ile lisansını tamamladı (B.Sc.), 1976-1980 yılları arasında Cambridge Üniversitesi'nden doktora (Ph.D.) derecesi aldı. 1980-1983 yılları arasında Ankara'da MTA Enstitüsü'nde jeolog olarak çalıştı. 1983 senesinde İTÜ Maden Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü’ne geçti. İTÜ'de 1986 senesinde doçent, 1992'de profesör oldu. 1994-1995 yıllarında Alexander von Humboldt bursu ile Almanya’da Ruhr Universitat Bochum’da, 2005-2006 senelerinde Fulbright Bursu ile ABD’de University of California Santa Barbara’da misafir araştırmacı olarak bulundu.

Aral Okay'ın çalışmaları Türkiye ve Doğu Akdeniz bölgesinin jeolojik evrimi ve metamorfik petroloji konusundadır. Bu konularda, 120 kadarı Scientific Citation Index'e giren dergilerde yayınlanmış, 150'ı aşkın bilimsel makalesi vardır. Bu makaleler 10.000'den fazla atıf almıştır. Aral Okay 1986’da TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü, 1992’de Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülü’nü, 2002’de ise TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü aldı. 1996’da TÜBA Asli Üyesi, 2009’da Amerika Mineraloji Derneğine Şeref Üyesi (fellow) seçildi. Prof. Dr. Aral Okay çalışmalarına İTÜ’de sürdürüyordu.

 Aral Okay'ın cenazesi yarın (13 Kasım 2023) saat 14.30'da İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törenden sonra, ikindi namazına müteakip İTÜ Abdülhakim Sancak Camii'nden kaldırılacak.

Kaynak: İHA