Adalet Bakanı Tunç: DEM Parti aynı yolu izlerse aynı muameleyle karşılaşır

Haber Merkezi
Yılmaz Tunç DEM Parti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'nin kapatılması davası tartışmalarına ilişkin, "Aynı yolu izlerse DEM Partisi aynı muameleyle karşılaşır. O yüzden diyorum ki demokratik siyaset yapın yetkiyi kötüyü kullanmayın." dedi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 

Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar:

2010 değişikliğiyle çocuk hakları Anayasamıza girmişti. Çocuk koruma kapsamında alınan tedbirler var. Çocuk Adalet Sistemi dediğimiz, çocukalara özgü yargılama yapılacak mekanların yetişkinlerden ayrı olması gerekiyor. Bu sistemi hayata geçirdik. Uygun mekanları edinerek çocukların yetişkinlerden ayrı yargılanmasını sağlıyoruz. 

DEM PARTİ'NİN KAPATILMASI DAVASI TARTIŞMALARI

Demokratik hukuk devletinde şiddet olmaz. Demokratik hukuk devleti şiddeti suç sayar. Mevzuatımızda ve uluslararası hukukta bu böyledir. Demokratik hukuk devleti terörü teşviği suç sayar. Teröre ve şiddete müsaade edilmez. Geçmişte kapatılan partiler oldu. Yine böyle bir süreçle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, terörle aranıza mesafe koyun. Teröre destek açıklaması yaparsanız buna izin verilmez. Demokratik hukuk devleti buna müsaade etmez. Özgürlüğün bir sınırı vardır. Yaşam hakkının düşmanı olan terörle mücadelemiz devam edecektir. Aynı yolu izlerse DEM Partisi aynı muameleyle karşılaşır. O yüzden diyorum ki demokratik siyaset yapın yetkiyi kötüyü kullanmayın. Halka hizmet yerine milletin kaynaklarını bu millet düşmanlarına aktarma gayretinde olursanız yasa çerçevesinde verilen yetkiler kullanılır. 

SUR'DAKİ HAKARET SORUŞTURMASI

Buna benzer olayların tekrar etmemesi lazım. Bayrağı kaldırmak, indirmek gibi bu tür milletimizin hassas olduğu, ülkemizin devletimizin birlik beraberliği gibi konularda, milletimizin sinir uçlarıyla oynar, bu hukuksuz uygulamaları gerçekleştirirseniz, adli ve idari soruşturmalarla karşı karşıya kalırsınız. Herkes milletten aldığı yetkiyi anayasa ve kanunlar çerçevesinde kullanmalıdır, millete hizmet etmelidir. Başka yerlere, terör örgütlerine müsaade etmemesi gerekir.