Adalet Bakanı Gül açıkladı: Ioannis Lagos hakkında harekete geçildi

Adalet Bakanı Gül açıkladı: Ioannis Lagos hakkında harekete geçildi

Irkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda Türk bayrağını yırttı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, skandal olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir." ifadesini kullandı.

Avrupa Parlamentosunda (AP) ırkçı Yunan milletvekili Ioannis Lagos, Yunan adalarındaki göçmenlerin durumuna ilişkin oturumda Türk bayrağını yırttı. Küstah vekilin haddini aşan hareketi Türkiye'de büyük tepkiye yol açtı. 

BRÜKSEL'DEKİ TÜRKLERE ÇAĞRI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, , Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: 

"Türk Bayrağını alenen aşağılayan kişi, bir ila üç yıl arası hapisle cezalandırılır. Adli mercilerimiz Ioannis Lagos hakkında harekete geçmiştir. Irkçılık karşıtlığını her fırsatta ifade eden uluslararası toplumu, hukukun gereği için işbirliğine davet ediyoruz. Ayrıca Brüksel'de yaşayan vatandaşlarımızı da bu şovenist parlamenter hakkında yetkili makamlara suç duyurusunda bulunmaya, hukuki tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Bayrağımıza hakaretin hem yurt dışında hem de ülkemizde soruşturulması yasal olarak mümkündür."

IOANNİS LAGOS KİMDİR?

Ioannis Lagos, 7 Eylül 1972'de doğmuştur. 47 yaşındaki siyasetçi Peramalıdır. Ioannis Lagos şu anda Avrupa Parlamentosu Üyesi olarak görev yapan bir Yunan siyasetçidir. Daha önce 2012-2019 yılları arasında Golden Down için Yunan Parlamentosu üyesi olarak görev yapmış ve yemin ettikten birkaç gün sonra bağımsız olarak oturacağını duyurmadan önce Avrupa Parlamentosu'na parti bileti ile seçilmiştir. MEP 2 Temmuz 2019'da O ve diğer eski Golden Dawn Milletvekilleri ve üyeleri 9 Kasım 2019'da bir yeni partiyi kurdular.

Adalet Bakanı Gül Ioannis Lagos