Adalar'daki elektrikli araçları İETT işletmesine geçti

Adalar'daki elektrikli araçları İETT işletmesine geçti

Adalar'da toplu taşıma hizmetinde kullanılacak elektrikli araçların İETT tarafından işletilmesine karar verildi.

İBB Meclisi'nin şubat oturumunda Adalar'da faytonların kaldırılmasının ardından başlayacak elektrikli araç taşımacılığı konusu karara bağlandı.

İBB Meclisi gündeminde, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün "Adalar'da elektrikli araçlarla taşımacılık yapılması" hakkındaki talebi görüşüldü. Müdürlük talebinde, 6 Şubat 2020 tarihli UKOME kararı ile daha önce fayton taşımacılığı ile toplu taşıma hizmeti yapılan Adalar'da hem ada sakinlerinin hem de yerli-yabancı turistlerin ulaşım ihtiyacının adanın doğal ve kültürel kimliğiyle uyumlu, sürdürülebilir, verimli, insan odaklı ve toplu taşıma sistemi ile entegre olan elektrikli araçlarla sağlanmasının karara bağlandığı hatırlatıldı.

Uygun görüldüğü takdirde UKOME kararı çerçevesinde Adalar'da elektrikli araçlarla taşımacılığın 15 yıl süre ile elektrikli araç başına yıllık 1.250 TL bedel ile İBB şirketi olan Otobüs A.Ş.'ye devri istendi.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARI İETT İŞLETECEK

Müdürlüğün talebine ilişkin Hukuk ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından hazırlanan raporda taşımacılık işinin İETT tarafından yapılması uygun görüldüğünden Otobüs A.Ş.'ye devri talebinin reddedilmesi gerektiği belirtildi. Rapor oy birliği ile kabul edildi. 

adalar İETT