ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları koronavirüsün gölgesinde geçiyor... Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk!

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları koronavirüsün gölgesinde geçiyor... Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk!

ABD'nin bağımsızlığını kazanmasının 244. yıl dönümü, bu sene koronavirüsün gölgesinde geçse de, ABD Başkanı Donald Trump 'Bağımsızlık Günü' kutlamaları için Rushmore Dağı Anıtı'na giderek 29 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi

Geçtiğimiz yıl da ülkede görkemli bir törenle Bağımsızlık Günü'nün kutlanmasını sağlayan Trump, bu yıl kutlamalar için Rushmore Dağı Anıtı’nı tercih etti. Trump, 1991 yılında George H. W. Bush’un kutlamasının ardından, 29 yıl sonra 4 Temmuz’u burada kutlayan ilk ABD Başkanı oldu.

 

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları koronavirüsün gölgesinde geçiyor... Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk! - Resim : 1

Eski başkanlar George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ve Abraham Lincoln heykellerinin bulunduğu meşhur Rushmore Dağı Anıtı'nın önünde kürsüye çıkan Trump, burada 7 bin 500 fazla kişiye seslendi.

 

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları koronavirüsün gölgesinde geçiyor... Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk! - Resim : 2

Ancak kutlamalar esnasında, dünyada en fazla can kaybının verildiği ABD'de koronavirüs önlemleri unutulmuş, Trump ve beraberinkilerle birlikte kutlamalara katılanların maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

 

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları koronavirüsün gölgesinde geçiyor... Trump'tan 29 yıl sonra bir ilk! - Resim : 3

"OKULLARDA ÜLKEMİZDEN NEFRET ETMELERİ ÖĞRETİLİYOR"

Söze yaklaşmakta olan seçim değerlendirmesiyle başlayan Trump, "Sol kültür faşizmi, Amerikan devrimini yıkmaya çalışıyor, hata yapmayın. Çocuklarımıza okulda ülkemizden nefret etmeleri öğretiliyor" dedi.

Bu sırada ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesiyle başlayan ve tüm ülkeye yayılan protestolarda, ABD'nin önemli isimlerinin heykellerinin de ırkçılık nedeniyle zarar görmesine değinen ABD Başkanı Trump, "Ulusumuz tarihimizi yok etmek, kahramanlarımızı karalamak ve değerlerimizi silmek isteyen acımasız bir kampanyaya tanık oluyor. Kurucularımızın heykellerine zarar veriyor ve şehirlerimizde suç dalgası yayıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Floyd olaylarındaki göstericilere gözdağı veren Trump, "Yeni türeyen uç sol faşizminden birkaç kişi taleplerde bulunuyor. Eğer onların dilini konuşmaz, ezbere söylediklerini tekrarlamaz, kendi ritüellerini tekrarlamazsanız, sansürlenecek, yasaklanacak, kara listeye alınacak, cezalandırılacaksınız. Bize böyle bir şey olmayacak. Amerikan halkının zayıf ve itaatkar olduğunu düşünüyorlar. Ancak Amerikan halkı güçlü ve gururludur. Ülkesinin, değerlerinin, tarihinin ve kültürünün elinden alınmasına izin vermez." dedi. 

Hemen arkasındaki anıtta büstleri bulunan eski ABD başkanları George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln ve Theodore Roosevelt’ten övgüyle bahseden Trump, bu isimlerin bıraktığı mirasın heykelleri tahrif edip yıkan eylemcilerin saldırısı altında olduğunu öne sürdü.

 

ABD Rushmore Dağı Anıtı Donald Trump koronavirüs