8 Haziran'da uzaya gidecek olan Türk astronot Tuva Cihangir Atasever, Haber Global'e konuştu

HABER MERKEZİ
Tuva Cihangir Atasever Gündem haberleri

Türkiye'nin yeni uzay yolculuğuna günler kaldı. İkinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu cumartesi günü gerçekleşecek. 1,5 saat sürecek bilim misyonu çerçevesinde 7 bilimsel deneye imza atacak.

Türkiye'nin uzay misyonu devam ediyor. Alper Gezeravcı'nın başarılı bir şekilde gerçekleşen uzay yolculuğunun ardından gözler ikinci yolculuğa çevrildi. Türk astronot, ay yıldızlı bayrağın yanında kardeş Azerbaycan'ın bayrağını da uzaya götürecek. Atasever, uzay görevi öncesi Haber Global'e konuştu.

Tuva Cihangir Atasever, "Biliyorsunuz 8 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan Galaktik 7 misyonu kapsamında gerçekleştireceğimiz yörünge altı araştırma uçuşu kapsamında 7 farklı bilimsel deney gerçekleştireceğiz. Bu 7 farklı bilimsel deneyin 3 tanesine ait donanımlar özel olarak tasarladığımız uçuş tulumunun üzerinde benimle birlikte uzaya çıkacaklar. Diğer 4 deney ise bir takım öncesi ve sonrasında benden alınacak, hem uçuş haftasında hem de uçuş haftası sonra benden alınacak örneklerle insan fizyolojisindeki her bir araştırmacımızın kendi alanındaki konuları araştıracakları bilimsel deneyler olacak.

7 farklı deney gerçekleştireceğiz. Çok farklı alanlarda, astro parçacık fiziğinden biyomedikal cihazlara genetik bilimden moleküler ve hücresel biyolojiye kadar amacımız ise bu gerçekleştireceğimiz deneylerle hem ülkemizdeki hem de dünyadaki yaşamı geliştirmek. Uzay bilimine katkı sağlamak Türkiye’nin bu gitgide hızlanan uzay yarışında geri kalmamasını pay edebilmesini sağlamak."