6 yaşındaki çocuğa istismar davası: İddialarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı

Gündem haberleri cinsel istismar

6 Yaşında evlendirilip yıllarca cinsel istismara maruz kaldığını söyleyen genç kadının iddiaları Türkiye'yi sarstı. Yaşanan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Gözler 2012'De mağdurun şikayeti üzerine açılan soruşturmada "Kovuşturmaya yer yoktur" kararı veren savcıda.

Aslında, Hiranur vakfının kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının durumuyla ilgili adli makamlar 2012'de devreye girmişti. Genç kız 2012'de şikayet için hastaneye gitti, cinsel istismarı anlayan doktor da konuyu polise aktardı, ardından soruşturma açıldı.

O dönem soruşturmaya bakan Savcı, 14 yaşında olan kızın yaş tespiti için doğum raporunu ve Mernis doğum tutanağını Sapanca Kaymakamlığı'ndan istedi.

Gelen cevapta küçük kızın 8 mart 1998 tarihinde İstanbul'daki özel bir hastanede doğduğu yazıyordu. Ancak savcı yaş açıkça belirtilmesine rağmen küçük kızı kemik yaşının tespiti için hastaneye sevk etti. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde verilen raporda mağdurun 21 yaşında olduğunun bildirilmesi üzerine kovuşturmaya yer yoktur kararı verdi. Dosyadaki rapor görmezden gelindi.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ'ın imzasıyla Savcı hakkında hâkimler ve Savcılar Kurulu'na inceleme izni verildi. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 6 yaşındaki çocuğa istismar Yusuf Ziya Gümüşel Hiranur Vakfı