58 numaralı ceset… Kimliği tespit edildi

Van Gölü'ndeki faciada çıkarılan 60 cesetten 58 numaranın kimliği tespit edildi. Pakistanlı ailenin ulaştığı avukat Husnain Mehdi'yi fotoğraflardan teşhis etti.

27 Haziran gecesi Van Gölü’ne açılan 2 katlı tekne 70-80 kişiyle doluydu. Bitlis’e doğru giderken göl dalgalanmaya başladı. Akbaş Servet tekneyi döndürmeye çalıştığı sırada sağdan bir dalga vurdu. Tekne yattı, herkes altında kaldı. Sabahın ilk ışıklarına kadar su üstünde bir ölüm kalım mücadelesi başladı. Gölden bugüne kadar 60 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Yaşamını yitiren göçmenlere numaralarla isimler verildi. Pakistanlı bir aile dün Van Barosu’na sosyal medyadan ulaşarak “58 numaralı cesedin” oğulları Husnain Mehdi’ye (17) ait olduğunu bildirdi. Kimlik tespitinin ardından Mehdi’nin cenazesinin ülkesi Pakistan’a gönderilmesi bekleniyor.

Aile ile temas kuran avukat Mahmut Kaçan, Haber Global canlı yayınında konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

Husnain Mehdi 10 Haziran’da ülkesini terk etmiş, 12 Haziran’da İran’a ulaşmış, daha sonraki 2 haftalık süreçte de Türkiye’ye geçmiş. Aile Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra oğullarıyla bir kez telefonda görüşmüş. Daha sonra da hiçbir şekilde haber alamamışlar.  

Van’da batan tekne uluslararası medyada haber olunca kendi çocuklarının da ölmüş olabileceği bilgisine ulaşan aile bize fotoğraf ve videolarını gönderdiler. Biz de bugün Van Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde çekilen fotoğraflardan Husnain Mehdi’yi teşhis ettik.

Hayatını kaybeden göçmenlerden 21'inin kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü söyleyen avukat Kaçan, diğer cesetlerin Van'daki farklı hastanelerin morglarında bekletildiğini ifade etti. 

Van Gölü Tekne faciası