55 yaş üzerine aşı başladı, hastanelerde kuyruk oluştu

koronavirüs Fahrettin Koca
55 yaş üzerine aşı başladı, hastanelerde kuyruk oluştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya üzerinden 55 yaş üzerine aşının başlamasını duyurmasının ardından çok sayıda vatandaş İstanbul ve Ankara'daki hastanelere akın etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs aşılama programında 55 yaş üzerine geçildiğini duyurmasının ardından, bu yaştaki vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya başladı. Akşam saatleri olmasına rağmen vatandaşlar, İstanbul ve Ankara’daki hastanelere akın etti.

E-NABIZ ÇÖKTÜ

Bakan Koca’nın akşam saatlerinde yaptığı duyurunun ardından e-Nabız uygulaması yoğun ilgi gördü. e-Nabız uygulaması aşırı yoğunluk nedeniyle bir süre erişime kapandı.

 İSTANBUL VE ANKARA’DA AŞI YOĞUNLUĞU

İstanbul ve Ankara’da akşam saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar aşı yoğunluklar oluştu. Ankara Şehir Hastanesi’nden ulaştırılan görüntülerde aşı olmak için giden vatandaşların hastane dışında hem yoğun trafik hem de uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

İstanbul’da Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ulaştırılan görüntüde ise hastane içinde uzun kuyruk oluştuğu görüldü.

 

BAKAN KOCA: SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILI SAĞLIKÇILARIN EMEKLERİ İLE ANILACAK

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Iğdır'da kazaya karışan sağlık çalışanlarının aracını paylaşarak "Sağlık çalışanları yılı sağlıkçıların emekleri ile anılacak" dedi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu araç Iğdır'da bir hastanın filyasyonunu tamamladıktan sonra dönüş yolundaki sağlık çalışanlarımızı taşıyordu. Doktor, hemşire ve şoförümüzün durumları iyi. Sağlık çalışanları yılı sağlıkçıların emekleri ile anılacak. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.