5 ayda 9 çocuğu havalı tüfekle vuran şüpheli: Çok gürültü yapıyorlardı

Tekirdağ'da bir şüpheli, Mayıs ayından bu yana 9 çocuğu dürbün taktığı havalı tüfekle vurarak yaraladı. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinde "Çocuklar çok gürültü yapıyorlardı. Korkutmak amacı ile ateş ettim" dedi.

Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi Hükümet Caddesi'nde Mayıs ayında sokakta oynayan çocuk, havalı tüfekle açılan ateş sonucu vurularak yaralandı. Olayın ardından jandarma ekipleri çalışma başlattıktan sonra 8 çocuk daha aynı şekilde yaralandı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede sivil ekipler görevlendirdi ancak bir sonuç alamadı. Ardından bölgeye çok sayıda güvenlik kamerası yerleştirerek, çalışmanın kapsamı genişletildi.  

2 HAVALI TÜFEK ELE GEÇİRİLDİ

Önceki gün Ayça A.'nın (16) sokakta oynarken havalı tüfekle vurularak yaralanmasının ardından jandarma ateşin açılmış olabileceğini değerlendirdiği 3 evde savcılıktan alınan izinle arama yaptı. Serdar Yün'ün yalnız yaşadığı evde yapılan aramada biri oksijen tüpü ile güçlendirilmiş ve dürbünlü olmak üzere 2 havalı tüfek ve silaha ait çok sayıda saçma ele geçirildi. Yapılan incelemede Yün'ün havalı tüfeğinin menzilini ve şiddetini artırmak için oksijen tüpü kullandığı belirlendi.

5 ayda 9 çocuğu havalı tüfekle vuran şüpheli: Çok gürültü yapıyorlardı - Resim : 1

GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Gözaltına alınan ve 7 ayrı suçtan kaydı bulunduğu tespit edilen Yün, ifadesinde, "Çocuklar çok gürültü yapıyorlardı. Korkutmak amacı ile ateş ettim. Vurulduklarını görmedim. Bir de sokak köpeklerine atıyordum" dediği öğrenildi. Yün, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Ayça A.'nın ise hastanede tedavisinin sürdüğü bildirildi.

tekirdağ çocuk