4 katlı binanın balkonları çöktü

İstanbul'da 4 katlı bir apartmanda bulunan balkonlar büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin olduğu bina mühürlendi. Çöken bina ve yanındaki bina güvenlik amacıyla boşaltıldı.

Olay, saat 01.30 sıralarında Pendik ilçesi, Batı Mahallesi, Doktor Orhan Maltepe Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir binada meydana geldi. Binanın içerisinde yaşayanların olduğu sırada dördüncü kattaki balkon olduğu yerden koptu ve altındaki üç balkonla birlikte yere büyük bir gürültüyle çakıldı. O sırada bina altında ve balkonlarda kimsenin olmayışı büyük bir faciayı önlerken ortalık savaş alanına döndü.

Binadaki vatandaşlar başta olmak üzere tüm mahalleli ve hastanedekiler kısa süreli panik yaşarken olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri bina çevresine güvenlik şeridi çekti.  Çöken bina ve yanındaki bina güvenlik amacıyla boşaltıldı. Zabıta ekipleri çöken binayı mühürledi.

Bina sakinlerinden birisi, "Çatlağı gösterdim ev sahibine. 'Yok' dedi 'Ben geldiğimden beri böyleydi hiç bir şey yok' dedi. Bende dedim ki sen çıkarsın balkona olduğu gibi inersin aşağıya veya başka birisinin ölümüne sebep olursun. Ya oradan birisi geçseydi ne olacaktı" diye konuştu.

İstanbul bina