30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 17 Nisan Cuma günü 31 ilde saat 24.00 itibarıyla başlatılan sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde uygulanması kararlaştırılan 2 günlük sokağa çıkma yasağı daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandığı üzere bu gece saat 24.00 itibarıyla sona erdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN İLLER

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak.

20 BİN 398 KİŞİYE  İŞLEM YAPILDI

İçişleri Bakanlığı, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK'nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulandığını açıkladı. Bakanlık, bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlaması başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 20 bin 398 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirildiğini bildirdi. 

Ayrıca ülke genelinde kısıtlamanın kaldırılmasının ardından market/süpermarket, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve vatandaşların yoğun bulundukları meydan/caddelerde polis ve jandarma ekiplerince denetimlere devam edileceği belirtildi.

ŞEHİRLERARASI GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR MU?

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulamaya konulan diğer tedbirler ile birlikte 30 büyükşehir ve Zonguldak'taki şehirlerarası giriş çıkış yasağı devam ediyor.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜNÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR MU?

Ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki kişilerin sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) sürüyor. 

sokağa çıkma yasağı