30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan 4 günlük yasak sona erdi

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan 4 günlük yasak sona erdi

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı saat 00.00 itibariyle sona erdi. 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı 23-24-25 ve 26 Nisan günlerinde toplam 35 bin 422 kişiye idari işlem uygulandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde uygulanması kararlaştırılan 4 günlük sokağa çıkma yasağı daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandığı üzere bu gece saat 24.00 itibarıyla sona erdi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANAN İLLER

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ile Zonguldak.'ta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. 

YASAK BİTER BİTMEZ ORAYA KOŞTULAR! KUYRUĞUN BAŞI VAR SONU YOK

35 BİN 422 KİŞİYE İDARİ İŞLEM UYGULANDI

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağının başladığı çarşamba saat 00.00 ile bugün 20.00 arasında kurallara uymayan 35 bin 422 kişiye ceza kesildiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre 63 milyon 640 bin vatandaş kısıtlamaya uydu. 

ŞEHİRLERARASI GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR MU?

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulamaya konulan diğer tedbirler ile birlikte 30 büyükşehir ve Zonguldak'taki şehirlerarası giriş çıkış yasağı devam ediyor.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜNÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR MU?

Ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki kişilerin sokağa çıkma yasakları istisnalar hariç sürüyor. 

sokağa çıkma yasağı