3 yıldır aranıyordu, öldürüldükten sonra parçalara ayrılarak yakılmış

Gaziantep'te 2017 yılında kayıp olan ve kendisinden haber alınamayan Mehmet Muharrem Erbay'ın ortağı Cahit E. tarafından arazi anlaşmazlığı nedeni ile öldürüldüğü belirlendi. Şüpheliler parçalara ayırdıktan sonra yaktığını söyledi

Olay, 2017 yılında Arıl Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet Muharrem Erbay ve arazi ortaklığı olan emekli imam Cahit E. arasında anlaşmazlık nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E. ve akrabaları, Erbay'ı öldürdü. Olayın ardından geçen sürede soruşturma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Erbay'ın son konuştuğu kişileri teknik ve fiziki takibe aldı.

Polis soruşturmayı sürdürürken, bir televizyon kanalında yayınlanan programa kızını aramaya giden Zeynep E., kayıp Mehmet Muharrem Erbay olayının yeniden gündeme gelmesine neden oldu. 

3 yıldır aranıyordu, öldürüldükten sonra parçalara ayrılarak yakılmış - Resim : 1

Müge Anlı'nın kayıp Mehmet Muharrem Elbay dosyasını araştırırken ortaya çıkan delilleri ihbar kabul eden Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düğmeye bastı. Bir numaralı şüpheli İmam C.E. gözaltına alındı. C.E. ile birlikte; "Mehmet Muharrem Elbay'ı ağabeyim öldürdü. Bu yüzden kocamı bıçakladı" diyen kız kardeşi Z.E. de emniyet tarafından gözaltına alındı. Ardından adliyeye götürülen şüpheliler savcı karşısına çıkarıldı.

Gaziantep'ten canlı yayınla programını açan Müge Anlı, C.E. ve Z.E.'nin adliyeye götürüldüğünü aktardı. Anlı; "3 yıldır beklediğimiz dosyanın sonuna geldik. Tüm Türkiye'nin beklediği görüntü buydu. C.E.'nin kayınbiraderi E., cinayeti itiraf etti" açıklamasını yaptı.

Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, canlı yayına da katılan Cahit E. ile kız kardeşi Zeynep E. ve 4 akrabasını gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamalarında Cahit E. suçlamaları kabul etmezken, diğer şüpheliler Mehmet Muharrem Erbay'ı, Cahit E.'nin öldürdüğünü ve parçalara ayırdıktan sonra yaktığını söyledi. Emniyette işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Öte yandan cinayete kurban gittiği belirlenen Erbay'ın cesedinin bulunmasına yönelik polisin çalışması devam ediyor.

cinayet Gaziantep