3 yaşındaki Alperen'i vahşice öldürmüştü! Caninin ilk ifadesi kan dondurdu

3 yaşındaki Alperen'i vahşice öldürmüştü! Caninin ilk ifadesi kan dondurdu

3 yaşındaki Alperen'i boğarak öldürdükten sonra mezarlığa gömen cani, 9 gün sonra saklandığı çalılıkların arasında yakalandı. Cani ifadesinde, "Alkolün etkisiyle Alperen'e vurdum. Vurunca Alperen daha çok ağladı. Kendimi kaybettim" dedi.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, birlikte yaşadığı Emel Öner'in 3 yaşındaki oğlu Alperen'i döverek öldürüp, cansız bedenini mezarlığa gömdüğü iddiasıyla sazlıkta yakalanan 'Pis Abi' lakaplı Harun Sezer (38), tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Geçen 15 Haziran'da meydana gelen olayda Harun Sezer, 1,5 yıldır birlikte yaşadığı Emel Öner'in ilk evliliğinden olan oğlu Alperen Ekinci'yi yumruk ve tekme darbeleriyle öldürdü. 'Yaralama' gibi farklı suçlardan sabıkalı olan Harun Sezer, Alperen Ekinci'nin cenazesini evlerine 100 metre mesafede bulunan mezarlığa gömdü.

Harun Sezer, cinayetten 1 hafta sonra 21 Haziran'da durumu akrabalarına anlatıp, kaçtı. Akrabalarının ihbarı üzerine anne Emel Öner, gözaltına alındı. Emel Öner, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Alperen'in cenazesi gömüldüğü yerden çıkarılıp otopsi yapıldıktan sonra toprağa verildi.

3 yaşındaki Alperen'i vahşice öldürmüştü! Caninin ilk ifadesi kan dondurdu - Resim : 1

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, polis özel harekat ve Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan özel ekip,  Harun Sezer'i yakalamak için ilçeyi didik didik aradı.

Günde 30 ev arayan ekipler, alan daraltma çalışması ile dün gece saatlerinde Sezer'in çalılıklar arasında olduğunu tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler, kaçan Harun zanlıyı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Sezer'in yakalandığı andan itibaren 'Susma hakkımı kullanacağım' dediği öğrenildi.

 

3 yaşındaki Alperen'i vahşice öldürmüştü! Caninin ilk ifadesi kan dondurdu - Resim : 2

İLÇE SAKİNLERİ 'PİS HARUN' LAKABINI TAKTI 
 
Öte yandan, 3 yaşındaki Alperen'i öldüren Harun Sezer'e ilçe sakinlerinin 'Pis Harun' lakabını taktığı öğrenildi. Ayrıca Sezer'in tanıdıklarına teslim olmayacağı yönünde mesajlar da attığı belirtildi. 

AĞLADIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Harun Sezer'in mahkemede verdiği ifadede, "Birlikte yaşadığım Emel Öner ile alkol alıyorduk. Alperen çok ağlıyordu. Bende alkolün etkisiyle Alperen'e vurdum. Vurunca Alperen daha çok ağladı. Kendimi kaybettim. Alperen'i dövdükten sonra bir süre hareketsiz kaldı. Ben de öldüğünü anlayınca battaniye ve perdeye sardığım Alperen'i evin yakınındaki mezarlığa götürdüm. Mezarlığın arka tarafında hazır mezarlar vardı. Burada boş bulduğum mezara gömdüm" dediği öğrenildi.

Olayın ortaya çıkmasıyla evden kaçtığını belirten Sezer, "Polislerin beni aradığını hem duydum hem de saklandığım yerde zaman zaman görüyordum. 8 gün boyunca bahçelerden kiraz, domates ve salatalık çalarak beslendim" dedi.

SU KUYUSUNDA SAKLANMIŞ

Öte yandan Harun Sezer'in 8 gün boyunca Güney Mahallesi Çiftçi Sokak'ta bulunan boş su kuyusunda saklandığı ortaya çıktı. Sezer'in geceyi burada geçirdiği boş su kuyusunun üzerine tahtalarla kapattığı görüldü. Aynı sokakta bulunan sazlık alanda yakalanan Sezer'in üst aramasında kurusıkı tabanca ele geçirilmişti.

DHA-İHA

Kayseri cinayet